Braiseret oksekæbe
Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød Indsendt : Red : |
|
|
Dagen før:
Fjern sener og fedt fra kødet, dæk det med salt og lad det trække i 6 timer og vend det regelmæssigt Skyl kødet grundigt (rigtig grundigt - ellers bliver den færdige ret uspiselig salt!), læg det i en stor skål sammen med grønsagerne og hvidløget, og hæld vinene i. Dæk skålen til med film og stil det til at marinere i køleskabet i 24 timer Næste dag: Tag kødet og grønsagerne op og gem marinaden. Dup kødet tørt og drys det med lidt krydret mel. Opvarm lidt olie i en tykbundet, ovnfast pande og brund køde på alle sider. Tilsæt grønsagerne og sautér dem med lidt længere, indtil de tager lidt farve. Kog marinaden op i en anden gryde og skum den af. Kom marinaden i gryden med kødet, grønsagerne, lakridsrod og den revne appelsinskal. Ovnen opvarmes imens til 160°C Tilsæt herefter bouillon eller vand og sæt retten i ovnen i ca. 4 timer. Kødet er mørt, når man stikker en gaffel i og det falder fra hinanden. Tag kødet op fra gryden og hold det varmt. Hæld væden gennem en fin si ned i en ren gryde og kog det ned til det får en sauceagtig konsistens. Juster smagen med salt, peber, lakridsrod/anis/fennikel, sukker og eddike. Pisk tilsidst smørret i saucen. Skær kødet i skiver og servér det med saucen, gulerødder og skalotteløg glaceret braiseret i fonden og kartoffel-selleripuré. |
|
Opskriften er vist 23711 gange,
og udskrevet 371 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne