Mormors pebernødder
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : meretesm Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Alle ingredienserne UNDTAGET MEL OG NATRON piskes godt jævnt sammen.
Mel og Natron æltes i til det bliver én stor fast dej. Dejen stilles i køleskabet i mindst et døgn. Pebernødderne bages i ca. 10 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 66169 gange,
og udskrevet 1229 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (39 stemmer) |
|
Kommentarer Carsten - 2017-11-19 04:28:54 Rigtigt gode pebernødder. Det tog knap to timer at rulle dem i hånden selv, så hvis du har børn er dette lige en sag for dem. Jeg tænker dog at der snildt kunne have puttet noget mere krydderi i dem, og jeg kom endda 3tsk mere i af både ingefær, allehånde og nelliker Nicolaj - 2016-11-05 11:25:56 3 år jeg skal i gang med at bage dem, vidunderlige er ordet, alle der har smagt dem, roser dem, kommer også frisk kværnet peber i dejen... Pernille - 2014-12-10 17:02:44 De smager virkelig godt! :) Michael - 2014-12-10 14:22:39 Hvor meget er en portion? Henriette .. - 2014-12-03 07:50:24 Tørre og trælse pebernødder! .. sheila8 - 2014-10-11 20:45:57 Virkelige gode :) Maria - 2013-12-23 15:10:44 De er fantastiske, uuuummmm nam nam Sanne - 2013-12-12 12:02:23 Verdens bedste pebernødder! Tak fordi du vil dele jeres familieopskrift med os :O) Jeg bagte dem første gang sidste år, og jeg glæder mig til at få bagt en portion igen i år! Jeg brugte smør i stedet for margarine - det blev de bestemt ikke ringere af :O) Glædelig Jul! anonym - 2013-12-10 13:50:31 God, men det er uden peber...;-) christian l - 2012-11-18 12:17:26 det er nok de bedste pebernødder jeg nogensinde har smagt :) tak for opskriften Per - 2011-12-19 17:36:23 Navnet pebernøder hentyder til at de er stærkt krydret, ikke nødvendigvis at der er peber i. Henrik - 2011-12-18 16:07:09 Pebernødder uden peber??? Jeg tilsatte 1 tsk peber, og det gav mere smag. Klara - 2011-12-13 18:44:29 Behøver de at stå i køleskabet i et helt døgn, eller er det ok med f.eks. 15 timer? - og hvor mange pebernødder bliver der? Dette er en vigtig detalje, som jeg synes, burde blive nævnt. Dittemor - 2011-12-10 08:01:47 Er superspændt på at smage dem - dejen står i køleskabet og venter på at blive trillet og bagt idag :-) anonym - 2011-12-04 09:49:20 Synes ikke smagen er så kraftig som ønsket. Merete - 2011-11-29 12:48:21 Tak for kommentarene ;-) Ja det er en ældgammel opskrift som er gået igen i vores familie. Bager dem selv hvert eneste år ;-) katja og Bettina - 2011-11-24 09:22:52 de er virkelig gode! det har en go smag af jul :D tak for opskriften. Rebekka - 2010-12-22 15:34:13 super pebernødder. De smager fantastisk. :-) ninna - 2010-12-09 14:53:38 Det her er verdens bedste pebernødder!!! Prøv dem. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne