Lammebov med kartoffelgratin

Lammebov med kartoffelgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 lammebov
 smør eller margarine
 salt
 peber
 herbes de Provence eller 0.5 tsk. timian
0.25 tsk.rosmarin
0.25 tsk.salvie
5 knusteenebær
2 fed.hvidløg
 
 Kartoffelgratin:
750 g.skrællede kartofler
3 dl.reven ost
1.5 tsk.salt
1 tsk.stødt timian
2 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Hvidløget skæres i splinter, og kødet spækkes hermed. Lav små lommer langs hinder og ben. Krydderurter og enebær blandes i blødgjort fedtstof, og denne blanding smøres på kødet. Der drysses med salt og peber. Kødet steges på risten til bradepanden i ovnen ved 200°, ca. 1 time.

Kartoflerne skæres i tynde skiver og lægges lagvis med ost og krydderier i en ovnfast skål. Hæld fløden i fadet og sæt dette ovnen samtidig med stegen, til kartoflerne er møre og overfladen gylden.

Kartoffelgratinen bliver færdig nogenlunde samtidig med stegen. Lad stegen stå ca. 10 min. under folie inden den skæres for.





karakterer:
Opskriften er vist 17562 gange,
og udskrevet 818 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-05-15 18:08:10
en dejlig ret , nem at lave,