Super kødtimbale

Super kødtimbale, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Gismo

Indsendt :      Red :
Super kødtimbale, billede 4 Super kødtimbale, billede 1 Super kødtimbale, billede 2 Super kødtimbale, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
20 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Karry
250 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
200 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
200 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 Laurbærblade
   
  Tilbehør:
Flutes
  tomatsalat
   
Opskrift:
Svits det hakkede løg i margarine, til de er klare men ikke brune. Tilsæt det hakkede kød, og rør til kødet har delt sig.

Tilsæt karry, salt og peber og og lad karryen svitse med.

Tilsæt grofthakkede champignon, peberfrugt skåret i små tern, porrer i tynde ringe samt rasp.

Bland det hele godt og hæld blandingen i et smurt ovnfast fad.

Pisk æg og mælk sammen og hæld æggemassen over kødet. Stik lidt med en gaffel så æggemassen fordeler sig. Stik laurbærblade i retten.

Sæt fadet i vandbad i ovnen på næstnederste rille ved 200 grader C. alm. ovn eller 180 grader C. varmluft, og bag retten 30-40 min. til æggemassen er stivnet.

Tips:

Prøv evt og lav retten med hakket svinekød.

Vi har brugt en charlotteform/buddingform men en soufleform med høje sider kan også bruges. Eller små alu forme Ø8 – H3,5 cm kan også bruges, men så skal de ikke have helt så længe i ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 43691 gange,
og udskrevet 734 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4546 (1082 kcal)
KJ pr. Pers. 2273 (541 kcal)
Vægt ialt 1194 gram
Vægt pr. Pers. 597 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 380 KJ (90 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 5.0 gram
Kulhydrat 4.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu