Spaghetti Bolognese 04

Spaghetti Bolognese 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Jannik Flindt

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hakket oksekød
2 løg
1 laurbærblad
1 fedhvidløg
6 skiverbacon
2 stilkebladselleri
2 gulerødder
1 glasrødvin
2 ds.flåede tomater
2 tsk.oregano
1 tsk.timian
 salt
 peber
 
500 g.spaghetti
 
Opskrift:
FØR DU BEGYNDER:
Læg mærke til den lange tilberedningstid: 2-2½ time.

Skær løg, bacon, bladselleri og gulerødder meget fint ud i tern og bland det hele med kødet i en stor gryde. Svits blandingen i olie i gryden til kødet bliver brunt. Tilsæt derefter vinen og lad det koge ind. Bemærk duften.
Tilsæt derefter 2 ds flåede tomater, laurbærbladet, hvidløg, oregano samt timian og smag til med salt og peber.
Dæmp varmen og kog videre på laveste plus i omkring 2-2½ time.

Den lange kogetid lyder måske meget underlig for mange af jer, men det er først efter mindst 2 timer at "miraklet" indtræder, og derfor er det vigtigt at i giver kødsaucen tid til at simre.
NB: Hvis kødsaucens konsistens efter de to timers kogetid er lidt for tyk, kan der tilsættes en smule mælk til konsistensen er tilpas.

Kog spaghettien efter anvisning på pakken i en gryde med rigeligt vand tilsat salt og evt. et lille stænk olivenolie. (Husk først at putte spaghettien ned i gryden når vandet koger!)

Tips:

- Drys evt lidt parmesan ost over retten. - Kødsaucen kan også bruges som fyld i lasagne eller musaka.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Spaghetti Bolognese

karakterer:
Opskriften er vist 9176 gange,
og udskrevet 195 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-20 18:38:38
er det ikke gordons ramseys ? ;)