Dampet rødspætte med hvide asparges og hollandaise

Dampet rødspætte med hvide asparges og hollandaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Rødspættefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dampet rødspætte med hvide asparges og hollandaise, billede 4 Dampet rødspætte med hvide asparges og hollandaise, billede 1 Dampet rødspætte med hvide asparges og hollandaise, billede 2 Dampet rødspætte med hvide asparges og hollandaise, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.rødspætter
1 dl.vand
1 dl.hvidvin
 salt
 peber
 
800 g.hvide asparges
150 g.rejer
1000 g.kartofler
 
Opskrift:
Kogning af asparges:
Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebræt, da de ellers nemt knækker.
Aspargesene lægges skråt i en gryde med letsaltet kogevang. Hovederne bør ikke være dækket af vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af og lægges på et fad.

Rødspættefiletterne lægges 2 og 2, hvid og mørk filet med hale mod hale over hinanden og foldes.

Lægges i en kold smurt pande og hæld vand og hvidvin ved, krydr med salt og peber.
Dampes ved svag varme 10-12 minutter til kødet er lyst og fast.

Server med de kogte kartofler og hollandaise og med rejer til pynt.





karakterer:
Opskriften er vist 50537 gange,
og udskrevet 701 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu