Grønsagslasagne 03
Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Mia Indsendt : Red : |
|
|
Quinea'en koges (ca. 8-10 min, som løse ris).
Mælkesovsen bages op; Smør smeltes, lidt mel tilsættes, således smørret bliver en "tynd dej". Hold "dejen" væk fra varmen imens mælken tilsættes, så klumper sovsen ikke. Mælk tilsættes og koges op. Dette gentages indtil sovsen er "mættet" af mælk, eller den ønskede mængde af sovs er opnået. Revet ost efter smag tilsættes sammen med salt, peber og muskat. Rør under hele opbagningen. Alle grøntsager skæres i passende stykker (kan være skiver). Kartofler og gulerødder koges i ca 2 min., og hældes derefter op i ildfastfad, hvor man forinden har kommet lidt olie i bunden, således det ikke hænger i. Gem lidt af kogevandet ca. 2 dl. Når Quineaen er færdigkogt kommer man resten af ingredienserne i det ildfastefad, og skifter henholdsvis mellem sovsen, grøntsagerne, plader og kogevæsken, som man ville gøre i en alm. lasagne. På toppen kommes evt. en blanding af lidt fetaost (alm. ost kan bruges), gulerødder, andre revet grøntsager. Hvis ikke denne blanding bruges, kommes fetaen alene på toppen. Til allersidst kommes et dækkende lag af mælkesovsen, og retten sættes i ovnen. Bagen i ca 45 min ved 200 grader i varmeluft. Tips: Du kan undlade og tilsætte de grøntsager du personligt bedst kan lide. Ovenstående er blot en idé, som er afprøvet. Lav rigligt med mælkesovs. Med osten i sovsen og fetaen på toppen sikre du en sprød overflade. Grøvpastaplader er et godt supplement til denne ret. Kom gerne rigeligt med krydderi i retten, da grøntsagerne alene ikke giver den helt store dybe smagsoplevelse. |
|
Opskriften er vist 8330 gange,
og udskrevet 172 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne