Æblekage med marengs
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt af : Kagekender Janne Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pisk æggeblommer og sukker skummende.
Smelt smørret og lad det køle af. Tilsæt mel og bagepulver gradvist med smørret. Tilsæt mælken. Skræl æblerne og skær dem i både eller skriver (hvad man bedst synes om). Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn. Hæld dejen i en form og placer æblerne ovenpå. Der kan evt. drysses lidt kanel over æblerne. Bag kagen i ca. 20-25 min. Imens kagen bager, er det tid til marengsen. Pisk æggehviderne og kom sukker gradvist i til det bliver pisket stift. Tag kagen ud og fordel marengsen på toppen og bag den så igen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 min. til marengsen er gylden. Tips: Smager godt med vaniljeis til :) |
|
Opskriften er vist 62864 gange,
og udskrevet 1294 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Margrethe - 2015-11-13 23:17:59 Super lækker kage😋 Louise - 2014-10-06 13:16:27 Det kan anbefales at bruge en sprøjtepose til at fordele marengsen med. På denne måde "løfter" marengsen sig ikke fra kagen og toppen bliver rigtig flot. Kiki - 2014-07-14 19:44:36 Den bedste æble kage i verden Emma - 2011-04-23 10:17:39 helt klart en af mine ynglingskager nam nam skal have lavet to til i aften når vi får gæster den kan klart anbefales |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne