Kalvefrikasse
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetykkam uden ben Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kalvekødet skæres i store tern som kommes i en gryde med usaltet, koldt vand, så det dækker, og lad det koge op. Tag kødet op, skyl det og kom det i gryden med et nyt hold vand, så det dækker, og kom en smule salt i. Lad det koge op, skum af.
Tilsæt gulerødder, persillerødder, løg og krydderiposen, når vandet koger igen skrues ned og det simrer til kødet er mørt 2-3 timer. Grøntsagerne tages op efterhånden de er møre. Kødet tages op og stilles overdækket. Krydderiposen tages op og smides væk, og suppen bages nu op til sauce med smør og mel og koges jævn grønne asparges skåret i skrå stykker koges med et par minutter. De kogte grøntsager skæres i mindre stykker. Kom dem i saucen sammen med kødstykkerne og de grønne ærter og lad det hele småkoge i ca. 3-4 minutter. Æggeblommerne, kaffeføden og citronsaften røres sammen og hældes nu, under omrøring, ned i frikasseen. Den varmes op igen - denne gang uden at koge. Smag til med salt og peber. Serveres med nye kartofler og et drys persille. |
|
Opskriften er vist 156413 gange,
og udskrevet 2386 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (18 stemmer) |
|
Kommentarer evaldseemann - 2016-12-29 18:22:29 persillerod er hvad? - selleri? Heidi - 2014-01-04 20:23:04 Fantastisk opskrift. Var nem at lave og passede jo stort set sig selv. Jeg er glad for persillerod og tilføjede derfor lidt ekstra. Det gjorde bestemt ikke retten ringere;-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne