Æbleskiver med fløde og gær (De bedste)

Æbleskiver med fløde og gær (De bedste), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja ( max 1 mdr )

Indsendt af : Karin Skærbye

Indsendt :      Red :
Æbleskiver med fløde og gær (De bedste), billede 4 Æbleskiver med fløde og gær (De bedste), billede 1 Æbleskiver med fløde og gær (De bedste), billede 2 Æbleskiver med fløde og gær (De bedste), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 g.gær
4.5 dl.piskefløde
250 g.hvedemel
1 tsk.sukker
0.5 tsk.salt
4 æg
 evt.kardemomme
 
 Til bagning:
100 g.smør
 
Opskrift:
Mel sigtes med sukker + salt og evt kardemomme,
Gæren røres i den lunken fløde, som tilsættes lidt efter lidt,
sammen med de let piskede æg.
Det hele dækkes med et viskestykke og stilles til hævning i mindst 1 time i en stor skål, da det hæver meget.

Bagningen:
Bages i en æbleskive pande i ca 6-7 min
Fyld dej i hvert huld ca 3/4 op.
Så snart det stivner i kanten løsner man dejen med en strikke pind og vender dem hele tiden, dermed får man dem helt runde. Bages i 6-7 min i alt.
Hvis dejen hænger på pinden, er æbleskiven ikke færdig bagt og skal have 1 min mere.

Tips:

Her 3 råd man kan veksel med*****
Man kan udskifte 1 dl af fløden med kærnemælk.

Del æggene og piske hviderne og vende dem i dejen lige før bagningen

Rive lidt citron eller Appelsin i dejen eller brug saften fra frugten 4) Bages i palmin





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Æbleskiver med Gær

karakterer:
Opskriften er vist 33056 gange,
og udskrevet 883 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-12-12 18:07:58
Ved en fejl kom jeg 1 dl yogurt med pære og banan i stedet for kærnemælk. Blev meget lækkert.