Æbleskiver med fløde og gær (De bedste)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ja ( max 1 mdr ) Indsendt af : Karin Skærbye Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mel sigtes med sukker + salt og evt kardemomme,
Gæren røres i den lunken fløde, som tilsættes lidt efter lidt, sammen med de let piskede æg. Det hele dækkes med et viskestykke og stilles til hævning i mindst 1 time i en stor skål, da det hæver meget. Bagningen: Bages i en æbleskive pande i ca 6-7 min Fyld dej i hvert huld ca 3/4 op. Så snart det stivner i kanten løsner man dejen med en strikke pind og vender dem hele tiden, dermed får man dem helt runde. Bages i 6-7 min i alt. Hvis dejen hænger på pinden, er æbleskiven ikke færdig bagt og skal have 1 min mere. Tips: Her 3 råd man kan veksel med***** Man kan udskifte 1 dl af fløden med kærnemælk. Del æggene og piske hviderne og vende dem i dejen lige før bagningen Rive lidt citron eller Appelsin i dejen eller brug saften fra frugten 4) Bages i palmin |
|
Opskriften er vist 33247 gange,
og udskrevet 883 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Anette Nyrup - 2017-12-12 18:07:58 Ved en fejl kom jeg 1 dl yogurt med pære og banan i stedet for kærnemælk. Blev meget lækkert. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne