Roxy kage

Roxy kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 20 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Roxy kage, billede 4 Roxy kage, billede 1 Roxy kage, billede 2 Roxy kage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
8 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
190 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

190 gram Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Hård nougat:
200 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Smørcreme:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
Ren rå marcipan
   
Opskrift:
Æg og sukker piskes varmt over vandbad, hældes over i anden kold skål og piskes kold 2-3 minutter.
Rør hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i.

Dejen hældes i en stor bradepande og bages ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Afkøles.

Hård nougat:
Lige dele hasselnødder og sukker. Hak hasselnødderne groft. Bag hasselnødderne ved ca 180 grader C. alm. ovn i ovnen til de er lysebrune, tag dem ud. Varm sukkeret på en teflonpande eller i en gryde, når sukkeret er smeltet, hældes hasselnødderne i, der røres rundt, så nødderne er dækkede, og massen hældes ud på et stykke bagepapir. Du skal blot knuse nougaten med en kagerulle eller lign, når du skal bruge det.

Smørcreme:
Blødt smør piskes sammen med flormelis ved højeste gear i 25 minutter, smørcremen skal være let og skumagtig. Tilsæt æggeblomme og pisk. Tilsæt æggehvide og pisk igen.

Sammenlægning:
Bunden deles i 4 lige store strimler. To af strimlerne smøres med smørcreme, og de to andre strimler lægges over, sider og top smøres med et tyndt lag smørcreme.

Toppen belægges med rullet marcipan evt. den du kan købe færdigrullet.

Siderne vendes i knust nougat, ovenpå dekoreres med chokoladeglasur.





karakterer:
Opskriften er vist 37819 gange,
og udskrevet 450 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 30131 (7174 kcal)
KJ pr. Pers. 1506 (358 kcal)
Vægt ialt 1993 gram
Vægt pr. Pers. 99 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1511 KJ (359 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 14.7 gram
Kulhydrat 51.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-10-30 21:32:01
Er denne kage stadig god hvis den bliver lavet dagen før den skal spises