Roxy kage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æg og sukker piskes varmt over vandbad, hældes over i anden kold skål og piskes kold 2-3 minutter.
Rør hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i. Dejen hældes i en stor bradepande og bages ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Afkøles. Hård nougat: Lige dele hasselnødder og sukker. Hak hasselnødderne groft. Bag hasselnødderne ved ca 180 grader C. alm. ovn i ovnen til de er lysebrune, tag dem ud. Varm sukkeret på en teflonpande eller i en gryde, når sukkeret er smeltet, hældes hasselnødderne i, der røres rundt, så nødderne er dækkede, og massen hældes ud på et stykke bagepapir. Du skal blot knuse nougaten med en kagerulle eller lign, når du skal bruge det. Smørcreme: Blødt smør piskes sammen med flormelis ved højeste gear i 25 minutter, smørcremen skal være let og skumagtig. Tilsæt æggeblomme og pisk. Tilsæt æggehvide og pisk igen. Sammenlægning: Bunden deles i 4 lige store strimler. To af strimlerne smøres med smørcreme, og de to andre strimler lægges over, sider og top smøres med et tyndt lag smørcreme. Toppen belægges med rullet marcipan evt. den du kan købe færdigrullet. Siderne vendes i knust nougat, ovenpå dekoreres med chokoladeglasur. |
|
Opskriften er vist 37776 gange,
og udskrevet 450 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Stina - 2013-10-30 21:32:01 Er denne kage stadig god hvis den bliver lavet dagen før den skal spises |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne