Kalv i karry
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetykkam uden ben Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i store tern som lægges i en gryde, dækkes til med vand og bringes i kog og koger et par minutter.
Kødet tages op og skylles godt og vandet hældes væk og gryden skylles. Kødet lægges tilbage i gryden vand hældes over så det dækker og gryden bringes i kog, der vil igen komme lidt skum som nu skummes af. Gulerødder, persillerødder, løg, laurbærblad, salt og peberkorn tilsættes og når vandet igen koger skrues ned for varmen og kødet småsimrer nu til det er mørt 2-3 timer. Når kødet er mørt tages kødet op og holdes varmt, kogevandet bruges til saucen så det sigtes og gemmes. Er der meget for meget kogevand kan det evt. koges ned, er der for lidt så kan der tilsættes vand. Sauce: Løg, æbler og karry svitses i smørret et par minutter. Tilsæt så melet som lige røres rundt inden kogevandet tilsættes lidt efter lidt under omrøring. Det hele koges godt igennem og kødet tilsættes og varmes igennem. Serveres med ris og mangochutney, giv evt. risene et lille drys paprika til pynt. |
|
Opskriften er vist 27064 gange,
og udskrevet 341 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Jimmy - 2013-06-07 10:14:03 hvem skylder man gryden til? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne