Grøn Thai-karry
Fryseegnet : Ja Indsendt af : Ask Indsendt : |
|
|
Skær hønsekødet i mundrette stykker, ingefær i tynde stave og hak hvidløget fint. Skær champignonerne i skiver og chilierne i tynde ringe.
Varm olien op i en wok, og svits kødet et par minutter sammen med ingefær og hvidløg. Skub kødet ud til siden og svits karrypastaen i et minut. Bland kødet og karrypastaen og tilsæt kokosmælk, limeblade, svampe, chili, bambusskud, rørsukker og fiskesovs, og lad det simre i ca. 20 minutter. Tilsæt saften fra limen og smag til med fiskesovs (hvis der mangler salt) og rørsukker. Hak korianderne og drys dem over retten. Server med langkornet ris f.eks. Jasmin. Tips: De fleste ingredienser kan varieres/undlades efter lyst og fantasi. De vigtige ingredienser er: Karrypasta, kokosmælk, limeblade, fiskesovs og rørsukker (kan erstattes af almindelig sukker). |
|
Opskriften er vist 14621 gange,
og udskrevet 291 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Chang - 2019-05-26 19:25:01 Man bruger næsten limeblade ligeså meget så du har ret Ask Ask - 2010-09-03 08:18:09 Jeg er ikke helt enig. Der kan sagtens anvendes citrongræs i retten (f.eks. ved stegning af køddet sammen med hvidløg og ingefær). Men limebladene giver en meget karaktaristisk smag, der i min verden er meget vigtig for retten. Lindy Larsen - 2010-02-25 15:44:42 Citrongræs kan sagtens anvendes istedet for limeblade. Citrongræs er en meget anvendt kryderurt i Thailand. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne