Rød Thai-karry

Rød Thai-karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Ask

Indsendt :     

Ingredienser:
500 g.oksekød
2 ds.kokosmælk
2 spsk.rød karrypasta
2 cm.frisk ingefær
1 stilkcitrongræs
2 fedhvidløg
2 chili
10 kaffir lime blade
0.5 ds.bambusskud
6 tørrede kinesiske sorte svampe
2 spsk.fiskesovs
1 tsk.rørsukker
1 lime
1 håndfuld sweet basil
 
Opskrift:
Hæld kogende vand over de sorte svampe, og lad dem trække i ca. 10 minutter. Skær oksekødet i tynde strimler, ingefær i tynde stave, citrongræs i skiver og hak hvidløget fint. Hæld vandet fra svampene og skær der i strimler. Skær chilierne i tynde ringe.

Varm olien op i en wok, og svits kødet et par minutter sammen med ingefær, citrongræs og hvidløg. Skub kødet ud til siden og svits karrypastaen i et minut. Bland kødet og karrypastaen og tilsæt kokosmælk, limeblade, svampe, chili, bambusskud, rørsukker og fiskesovs, og lad det simre i ca. 20 minutter. Tilsæt saften fra limen og smag til med fiskesovs (hvis der mangler salt) og rørsukker.

Hak sweet basil og drys det over retten. Server med langkornet ris f.eks. Jasmin.

Tips:

De fleste ingredienser kan varieres/undlades efter lyst og fantasi. De vigtige ingredienser er: Karrypasta, kokosmælk, limeblade, fiskesovs og rørsukker (kan erstattes af almindelig sukker).





karakterer:
Opskriften er vist 16079 gange,
og udskrevet 251 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-31 18:56:13
Rigtig god som "grundopskrift". Giver den helt rigtige "panang curry" oplevelse :) Lidt for stærk til vores smag, så jeg fik den til at fungere med ca. en halv chili og 1 spsk. rød karry - men der er også meget stor forskel på hvilken rød karry man har fat i.