Rød Thai-karry
Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød Fryseegnet : Ja Indsendt af : Ask Indsendt : |
|
|
Hæld kogende vand over de sorte svampe, og lad dem trække i ca. 10 minutter. Skær oksekødet i tynde strimler, ingefær i tynde stave, citrongræs i skiver og hak hvidløget fint. Hæld vandet fra svampene og skær der i strimler. Skær chilierne i tynde ringe.
Varm olien op i en wok, og svits kødet et par minutter sammen med ingefær, citrongræs og hvidløg. Skub kødet ud til siden og svits karrypastaen i et minut. Bland kødet og karrypastaen og tilsæt kokosmælk, limeblade, svampe, chili, bambusskud, rørsukker og fiskesovs, og lad det simre i ca. 20 minutter. Tilsæt saften fra limen og smag til med fiskesovs (hvis der mangler salt) og rørsukker. Hak sweet basil og drys det over retten. Server med langkornet ris f.eks. Jasmin. Tips: De fleste ingredienser kan varieres/undlades efter lyst og fantasi. De vigtige ingredienser er: Karrypasta, kokosmælk, limeblade, fiskesovs og rørsukker (kan erstattes af almindelig sukker). |
|
Opskriften er vist 16079 gange,
og udskrevet 251 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Anna - 2017-01-31 18:56:13 Rigtig god som "grundopskrift". Giver den helt rigtige "panang curry" oplevelse :) Lidt for stærk til vores smag, så jeg fik den til at fungere med ca. en halv chili og 1 spsk. rød karry - men der er også meget stor forskel på hvilken rød karry man har fat i. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne