Lamme-curry

Lamme-curry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammekølle
2 rødløg
8 fedhvidløg
1 stk.pænt frisk ingefær
1 skiverejepasta, ca. 1 cm i tykkelse (malaysisk:blachan, indonesisk:trasi og thai: kapi)
2 stk.citrongræs
500 g.kartofler, skrællede og halverede
5 dl.kokosmælk (evt. fra dåse)
3-4 kemirinødder (malaysisk:buah keras) eller para-nødder eller macadamias
 
Opskrift:
Skær lammekøllen op i pæne stykker (bedst gennem benene) og drys med lidt Nonya curry powder.

Lav en krydderpasta i en morter eller blender af løg, rejepasta, citrongræs, hvidløg, ingefær, nødderne og måske nogle friske chilier. Steg den i lidt olie under konstant omrøring, indtil den dufter og olien trækker ud.

Tilsæt kartofler. Steg lidt og tilsæt så et par skefulde Nonya curry powder rørt op i lidt vand og lidt kokosmælk. Tilsæt tynd kokosmælk eller vand indtil det dækker og kog mørt (ca. 25 minutter). Til sidst tilsættes tyk kokosmælk og salt, og der varmes op til lige under kogepunktet.

Server med hvid ris eller ris kogt i kokosmælk med pandanblade.





karakterer:
Opskriften er vist 8393 gange,
og udskrevet 148 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-15 20:45:38
Opskriften stammer fra Nams Kusine i Dragør og bragt i Meyers Køkken på DR i 1997, opskriften er min svigermors og fra Singapore. Www.namskusine.dk