Toppington

Toppington, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Claus

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kødfars:
500 g.hakket skinkekød
1 stort løg
3 spsk.hvedemel
1 æg
1.5 dl.mælk
 salt
 peber
 
 Kartoffelmos:
800 g.kartofler (til mos)
2-3 dl.mælk
2 spsk.smør
 salt
 rasp
 
400 g.blandede grønsager (majs gulerødder og ærter eller efter smag)
 Smør
 
Opskrift:
Skræl og skiv kartoflerne, koges møre uden salt. Piskes til mos med varm mælk og ca. 2 spiseskefulde smør og lidt salt. Skal være lidt stiv.

Kog grønsagerne og rør en frikadellefars mens kartoflerne koger.

Læg lagvis i et ovnfast fad, start med grønsagerne, så farsen og slut med mosen. Strø med rasp.
Fordel SMÅ smørklatter henover raspen.

Sættes i ovnen, midterste rille, 200 grader C. i 35-40 min. indtil overfladen er gyldenbrun.





karakterer:
Opskriften er vist 16018 gange,
og udskrevet 160 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-10-13 12:06:13
Jeg stikker bacon tern ned i kartoffelmosen. Det smager super godt.

  -   2015-10-14 19:03:03
Kender retten med kogt risengrød på toppen og kogt hvidkål i bunden, egnsret fra Fjends .

  -   2013-12-18 18:03:25
Alternativt kan du prøve følgende hvis du har en rest risengrød (det er guld): Erstat kartoffelmosen med resten af risengrød. Lagdel i en rugbrødsform: Først frikadellefarsen, herefter kogte grønsager (F.eks. Porer, Gulerødder og Broccoli), herefter risengrød, rasp og smør. Sættes i ovnen, midterste rille, 200 gr. i 35-40 min. indtil overfladen er gyldenbrun. Det er rigtig "restemad" og det smager endnu bedre efter opvarmning dag 2. God appetit.