Banankage med kokos

Banankage med kokos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sofie

Indsendt :      Red :
Banankage med kokos, billede 4 Banankage med kokos, billede 1 Banankage med kokos, billede 2 Banankage med kokos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Pisk æg, sukker og vaniliesukker. Smelt smøret. Bland mel, kokosmel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen skiftevis med smøret.

Mos bananerne med en gaffel i en dyb talerken og vend dem i dejen.

Hæld dejen i en smurt sprinform ca. 22 cm i diameter. Bag kagen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.

Smelt chokoladen og hæld den over den afkølede kage.





karakterer:
Opskriften er vist 89335 gange,
og udskrevet 1537 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (47 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11743 (2796 kcal)
KJ pr. Pers. 978 (233 kcal)
Vægt ialt 903 gram
Vægt pr. Pers. 75 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1300 KJ (309 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 14.4 gram
Kulhydrat 40.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-20 21:20:28
Jeg drysser finthakket mørk chokolade over den varme kage, ca 10 min efter den er kommet ud af ovnen. Fungerer rigtig godt😋

  -   2017-02-07 19:33:29
Klart hit, både fugtig, blød og smager dejligt. Jeg hakkede chokoladen i istedet, så man ikke behøvede vente med at spise til chokoladen har kommet på og størknet.

  -   2017-01-13 18:59:32
Super nem at gå til. Overraskende god. Rigtig go smag af både chokolade, kokos og banan. Kan varmt anbefales😉

  -   2016-03-22 19:07:32
Jeg har prøvet at skifte sukker ud med brun farin - nuj det er lækkert :-)

  -   2015-07-21 17:47:15
Nogen der har prøvet at lave muffins af dejen

  -   2014-12-30 14:17:30
Jeg tog selv og puttede 20g mandler og 30g hasselnødder i, og det smagte himmelsk!- rigtig god opskrift!

  -   2013-01-24 04:18:21
Ved frysning ville jeg vente med chokoladen til kagen er optøet igen.

  -   2012-09-03 14:34:58
Mon det samme resultat er der efter frysning??

  -   2012-06-26 23:14:19
Virkelig lækker svampet kage!! Den bager vi helt sikkert igen. Vi hakkede chokoladen og blandede den i dejen, frem for at smelte det og hælde over kagen.. det blev udemærket.

  -   2012-04-21 19:49:57
Har lavet denne kage et par gange elsker den :)

  -   2012-01-26 11:44:10
Har brugt den som lagkagebunde......rigtig god

  -   2011-11-12 17:55:16
Rigtig smagfuld kage. Den er dejlig svamped, men også let og luftig. Jeg kan klart anbefale den.

  -   2010-07-12 16:03:17
Den er jo helt fantastisk! (især med kokosdrys ;-) Prøv den :P

  -   2010-04-25 14:24:39
Har haft den med på skovtur i dag og ALT blev spist :-) Den er rigtig god (også med mælkechokolade!)

  -   2010-02-22 11:20:51
Har lige prøvet med mandler og mælkechokolade, det er bare godt!! Tak for rådet :)

  -   2009-12-18 14:48:14
Har lige bagt den i dobbelt størrelse. Har lavet den i en bradepande og givet den 1 time. Brugt hvid chokolade med hakkede mandler som topping. Mums en god opskrift

  -   2009-10-29 14:09:49
Har lige bestemt mig for at bage den i morgen. Den lyder helt vild lækker! :)