Chokolade cupcakes med jordbærfrosting
Hovedingrediens : Diverse produkter - Kakao Fryseegnet : nej Indsendt af : Maggi Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk mel, kakao, sukker, bagepulver, salt og blødt smør med en elpisker indtil der opnås en konsistens som sand. Pisk mælk, æg og vaniljekorn sammen. Bland mælkeblandingen sammen med smørblandingen af to omgange. Pisk til alt er blandet sammen, men pisk ikke for meget. Bland den hakkede chokolade i dejen. Sæt papirsformene i en metal muffinsforme med plads til 12. Fyld formene 2/3 fulde og bag i 20-25 minutter. Kagerne skal være helt kolde før frostingen smøres på. Frostingen laves ved at piske flormelis og det bløde smør sammen med en elpisker. Hvis jordbærrene har stået en time, burde de afgive tilstrækkelig saft, ellers kan de moses lidt. Tilsæt jordbær – og citronsaft og pisk. Jo mere der piskes jo lettere og luftigere bliver frostingen. Hvis du synes frostingen er for svag i farven så hæld mere saft i, hvis frostingen bliver for våd – hæld mere flormelis i. Smør frostingen på de kolde cupcakes med en ske, kniv eller bollesprøjte. Kagerne pyntes efter fri fantasi. Tips: Jeg havde ingen opskrift på en sådan frosting, men besluttede mig for at eksperimentere med den. Man kan sikkert godt få noget jordbæressens, men jeg synes altid at et mere naturligt produkt giver en bedre smag, derfor brugte jeg saften fra frosne jordbær, man kan også bruge friske jordbær, men kun hvis de er i sæson. Resultatet blev rigtig godt og smagte skønt. Jeg tilføjede chokoladestykker til cupcakedejen for at få en mere intens chokoladesmag, hvis man synes det bliver for voldsomt kan de bare udelades. Det tager ca. en time at tø jordbærrene op, så tag dem op en time før frostingen skal laves. |
|
Opskriften er vist 123319 gange,
og udskrevet 1768 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (126 stemmer) |
|
Kommentarer Anonym - 2017-06-17 20:32:14 Gode cupcakes DOG falder de sammen i midten :/ Det kan dækkes med frosting, men alligevel ikke så kønt Mads - 2017-04-07 17:46:33 Ser super godt ud, glæder mig til at komme i gang👍 Silj0701 - 2015-03-12 08:05:43 Super god opskrift Marianne i Nice - 2013-05-12 14:48:19 Nu vil jeg prøve at lave den med ananassaft - håber det bliver godt ovenpå en ananaskage ggg The Cupcake Monster - 2012-07-28 20:52:39 Jeg droppede jordbærsaften, og farvede frostingen blå til min søns fødselsdag. Christoffer - 2012-07-03 11:26:45 Man kan ogsa evt. putte de frosne jordbær et minut i mikroovnen hvis det skal gå lidt hurtigere... Bare et godt tip til dem som bruger frosne jordbær. :D Johan Bill - 2011-09-24 07:02:34 Super gode cupcakes! Jeg havde ingen jordbær, så jeg lavede en citron frosting. Det var rigtig godt! Bare flormelis, smør, citron saft og lidt revet citron skal på toppen. :D mig - 2011-04-09 11:37:36 kan man lave dem med chokolade frosting så det bliver en chokolade bombe??? Maria - 2011-03-13 15:24:52 Super lækre muffins!! Mht frosting, så har jeg forhørt mig at det er en god idé at bruge æggehvider. Synes nemlig den blev "for meget sukker" og lidt for glasuragtig med denne her opskrift. Men rigtig skønt at se der bliver brugt rigtige bær! Amalie - 2010-12-10 09:49:06 Frostingen kan godt puttes på dagen inden. Personligt kan jeg bedst lide kold frosting. :-) anonym - 2010-08-01 11:57:56 Kan man komme frosting på muffinsene dagen inde servering? Eller skal sån noget frosting være helt frisk? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne