Speltmels lagkage
Hovedingrediens : Mel - Speltmel Fryseegnet : nej Indsendt af : Lene Dyrborg Indsendt : Red : |
|
|
KAGEBUND:
Pisk de hele æg godt og pisk sukker i lidt efter lidt. Massen skal piskes til den er let skummende. Smelt smør og chokoladen og pisk det i æggemassen. Bland speltmel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggemassen, skiftevis med mælken. Bag strakt dejen i en springform, der forinden skal smøres godt. Bagetid ca. 20 minutter ved 180 grader i varmluft ovn(ved alm. ovn lidt højere temperatur. Tjek om kagebunden er færdig med en strikkepind eller lignede. Kagebunden er afkøles og deles til 2 bunde. KAGECREME: Mælken der kan blandes med fløde (samlet 2½ dl) bringes i kog sammen med vanilje. Imens røres æg, sukker og æg sammen. Den kogende mælk dryppes i massen under omrøring. Cremen hældes tilbage i gryden og gives et opkog og stilles til afkøling. SAMLING OG PYNT Den nederste lagkage bund kan evt. stænkes med lidt portvin. Kagecremen piskes igennem og ligges på kagen. Herover ligges bærrene, inden den øverste kagebund ligges på. Kagen pyntes med glasur, der røres sammen af saft og flormelis til en tyk grød (Hindbærsaften giver glasuren en flot rød farve). Læg glasuren på og lad kagen hvile til dagen efter, hvor den pyntes med flødeskum. Tips: Kagen bliver bedst hvis den ligges sammen dagen før, så bliver den bedst. Dog skal flødeskummet pisket og ligges på lige inden servering. |
|
Opskriften er vist 9620 gange,
og udskrevet 160 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer lene dyrborg - 2009-10-17 16:35:56 Glemte helt at skrive at kagen er lavet på økologiske ingredienser. Dette kan selvfølgelig fravælges. Ligeledes kan du eksperimentere med at bruge sojafløde, hvis du ikke må bruge ko-fløde anonym - 2009-10-17 16:31:43 Glemte helt at fortælle at alle ingredienser var økologiske, men dette er selvfølgelig et valg |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne