Ingefærsmåkager - Ginger biscuits

Ingefærsmåkager - Ginger biscuits, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 32 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Ingefærsmåkager - Ginger biscuits, billede 4 Ingefærsmåkager - Ginger biscuits, billede 1 Ingefærsmåkager - Ginger biscuits, billede 2 Ingefærsmåkager - Ginger biscuits, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1 spsk. Ingefær, frisk
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Mel, krydderier, natron og sukker blandes.
Smør smeltes med sirup, afkøles og ægget røres i.
Det hele blandes.

Trilles til ca. 4 pølser, der deles i ca. 8 hver - altså omkring 32 småkager.

Tril til små kugler og fordel på 2 bageplader, da de flyder ud.

Bages på næstøverste rille i alm. ovn ved 175 i ca. 13-15 min.

Afkøles til de er sprøde og faste og kan kommes på dåse.

Tips:

Den friske ingefær rives fint og brug gerne mere.





Beskrivelse:

Nemme knasende og krydrede ingefærsmåkager

Lad julehyggen sprede sig med disse knasende sprøde ingefærsmåkager fra Alletiders Kogebog. Har du en svaghed for ingefær, så er disse småkager perfekte. Nyd dem sammen med din sædvanlige kop kaffe eller te i selskab med familien eller vennerne.

Den nemmeste opskrift på ingefærsmåkager

Denne ingefærsmåkage opskrift er til at gå til og indeholder gængse ingredienser, som du med sikkerhed har liggende i forvejen - i hvert fald i julemåneden, som nok er højsæson for hjemmebagte småkager. Småkagerne har en frisk og skarp smag, hvilket skyldes den stødte ingefær - dette er blot med til at gøre dem særligt specielle. De fleste småkager smager nemlig sødt. Men hvor stammer ingefærsmåkagerne egentlig fra?

Ingefærsmåkager - oprindelsen

Det siges, at småkagerne stammer helt tilbage fra 1500-tallet, hvor englænderne bagte ingefærkager i stor stil. Forskellige former blev prøvet af, og en dag forsøgte man sig med at rulle dejen ud til flade kugler. Faktisk er der lidt royalt over ingefærsmåkagen - det engelske hof bagte nemlig småkagerne til Elizabeth 1.

De hjemmelavede ingefærsmåkager bør opbevares i en lufttæt beholder, så de holder sig dejlig sprøde frem til serveringen.

Mangler du inspiration til andre opskrifter på julesmåkager? Så finder du den lige her, hos Alletiders Kogebog.

karakterer:
Opskriften er vist 44122 gange,
og udskrevet 994 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9098 (2166 kcal)
KJ pr. stk. 284 (67 kcal)
Vægt ialt 580 gram
Vægt pr. stk. 18 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1568 KJ (373 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 12.4 gram
Kulhydrat 60.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-09-02 13:45:07
Svarer disse til Gingersnap???