Fødselsdags-lagkage uden tilsat sukker
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ja Indsendt af : Bageren Indsendt : Red : |
|
|
Lagkagebunde:
Æggene piskes sammen og atwel drysses i under fortsat piskning. Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver blandes sammen, og vendes forsigtigt i æggemassen. Dejen hældes i en springform med en diameter på ca. 20 cm. Bages ca. 30 minutter v. 175 °C. Efter afkøling deles bunden i to. Kagecreme: 2 dl mælk hældes i en tykbundet gryde. Gem lidt til maizenaen. Atwel drysses i under konstant piskning. Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Korn og stænger tilsættes til mælken. Æggene piskes let sammen og tilsættes til mælken. Cremen varmes op under konstant piskning. Maizenaen udrøres i den sidste ½ dl mælk, og blandingen tilsættes til cremen under fortsat piskning. Cremen gives et opkog. Den kogte creme hældes over i en skål og sættes på køl. Sammenlægning af lagkagen: Vaniljestængerne fjernes fra den kolde creme. Bananerne skæres i tynde skiver og tilsættes til cremen. Den ene bund lægges på en tallerken. Cremen smøres på bunden. Den anden bund ligges ovenpå. Vand og Atwel flordrys blandes sammen, konsistensen skal være som ved alm. glasur. Glasuren smøres ud på den øverste bund. TIPS: Pisk evt. 2,5-5 dl fløde eller cremefine og dekorer kanten og siderne. Dekorer med en sprøjtepose med stjernetyl. (Cremefine indeholder tilsat sukker, men kun 19 % fedt, i stedet for de 38 % fedt i piskefløde). I stedet for at dekorere lagkagen med fløde eller cremefine, kan den dekoreres med marcipan uden tilsat sukker, som rulles ned, og skæres ud i et bånd, som vikles om kagen. Skift fx bananerne ud med frisk frugt eller bær, eller lav en lækker blanding. Tilsæt lidt pisket fløde eller cremefine til cremen, hvilket gør den mere luftig og lækker. Tilsæt evt. lidt hakket mørk chokolade uden tilsat sukker, til cremen. Tilsæt evt. lidt frugtfarve til glasuren. |
|
Opskriften er vist 13160 gange,
og udskrevet 186 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne