Fødselsdags-boller uden tilsat sukker
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ja Indsendt af : Bageren Indsendt : Red : |
|
|
Mælken lunes så den er håndvarm.
Gæren udrøres i mælken. Salt og æg tilsættes og udrøres i mælken. Mel og atwel blandes sammen og tilsættes sammen med margarinen. Dejen æltes sammen, til den er glat. Dejen skal føles blød men den må ikke være for klistret. Tilsæt evt. lidt mere hvedemel. Dejen stilles til hævning ca. 1 time eller indtil dobbelt størrelse. Dejen slås ned og bollerne afvejes af ca. 70 g. Bollerne trilles runde og sættes på en bageplade med bagepapir. Bollerne pensles med vand eller mælk. Bollerne skal efterhæve ca. 30-45 min. Ovnen forvarmes til 200 °C. Bollerne bages 10-12 min. Man kan teste om bollerne er bagte ved at banke dem let på bunden. Hvis de lyder ”hule” så er de bagt. Afkøles på en rist, for at undgå at de bliver bløde og fugtige på bunden. Tips: Hvis man ønsker en mere grov bolle kan 1/3 af melet erstattes af groft mel som fx grahamsmel, spelt eller rugmel. Man kan også med fordel tilsætte fx revne gulerødder, kerner eller andet fyld til bollerne efter eget ønske. |
|
Opskriften er vist 12799 gange,
og udskrevet 139 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne