Skrædderduelse 02

Skrædderduelse 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.røget flæsketern
150 g.løg
2.5 dl.mælk
2.5 dl.creme fraiche
25 g.hvedemel
 
 Tilbehør:
1000 g.kartofler
 syltede rødbeder
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og koges.

Flæsketerningerne steges på panden og det overskydende fedt hældes løbende fra. Skær løgene i tern og steg dem sammen med flæsket.

Når fedtet, der er stegt af flæsket og løgene er stegt bløde spædes til med creme fraiche og mælk. Det skal nu koge til en passende konsistens og kan evt. jævnes med lidt mel og mælk.

Tips:

Kaldes også for skræddersovs, læreduelse, bønderduelse, bøndersovs, fattigmandsduelse, skomagerduelse og skomagersovs





karakterer:
Opskriften er vist 15846 gange,
og udskrevet 178 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-23 19:12:54
Jeg mener ikke der skal kartofler i "skrædderduelse" men til skrædderduelse. I min barndom lavede man sovsen af mælk og kærnemælk.

  -   2012-01-04 18:42:37
skomagersovs er en fattigmandsret. - skomageren var en mand der ikke havde mange penge, men han havde altid ting til sovs og så havde små læderstykker (nu bacon) fra skoene som kom i sovsen. - der kom ikke løg i fordi det var dyrt. Fortalt af min farmor som er født i 1919