Gammeldags suppe og peberrodskød
Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød Fryseegnet : ja Indsendt af : Rikke Indsendt : Red : |
|
|
Gulerødder og selleri skrælles. Lidt af selleritoppen kan koges med i suppen, men ikke for meget, da suppen kan blive lysegrøn!! Porre skæres i 10 cm store stykker - gerne toppen med. I en stor gryde lægges de store kraftben, oksebrystet og den rensede høne samt de rensede grøntsager. Fyld gryden op med vand til ingredienser er dækket. Tilsæt salt. Koges langsomt op og skummes for urenheder på toppen. Dette skal gøre jævnligt under hele kogningen. Efterhånden som ingredienserne er kogt tages de op af gryden. Når grøntsager og kød er taget op koges suppen yderligere et par timer - gerne uden låg så den bliver mere koncentreret. Derefter sies suppen igennem si hvori der er lagt et klæde så alle urenheder er væk. Er suppen stadig uklar kan man si igen i rent klæde hvori der er lagt vat. Den nu forhåbentlig klare suppe smages til med salt. Grøntsagerne skæres ud og varmes i suppen sammen med kød og melboller. Serveres med friskt franskbrød eller flutes.
_______________________________________ Peberrodskød: Smør smeltes og mel kommes i. Lad det riste et kort øjeblik. Opbages med suppen til passende konsistens. Smages til med sukker, eddike, salt, peber og peberrod. Oksespidsbrystet skæres i tynde skiver og hønen parteres. Kødet varmes i lidt af suppen og serveres med den kraftige sovs med nypillede kartofler og friskt franskbrød. En æld-gammel opskrift som stadig vækker varmen i kroppen på en mørk kold vinterdag!! |
|
Opskriften er vist 41865 gange,
og udskrevet 777 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (18 stemmer) |
|
Kommentarer christine bagge - 2012-01-17 13:56:11 Dejlig suppe men det var nu peberrodsovsen jeg lige mangled, jeg brugte bihonning i stædet for sukker til at søde med og det var bare skønt som det smagte. anonym - 2009-10-08 15:02:27 Meget velsmagende og rigtig vintermad!! Gammel klassiker som klæder enhver januardag!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne