Paella med kylling og rejer

Paella med kylling og rejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red :
Paella med kylling og rejer, billede 4 Paella med kylling og rejer, billede 1 Paella med kylling og rejer, billede 2 Paella med kylling og rejer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
200 gram Rejer uden skal, kogte
1 ds. Musling. konserves 1 alm. dåse muslinger vejer 250 g. og indeholder 150 g. muslinger drønet vægt
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
lidt Safran tråde
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
7 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
150 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
   
  Pynt:
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
3 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Skalrejer
   
Opskrift:
Skær kyllingen i tern og brun den i olien og lad det snurre i 10 min. Kødet tages op.

Hakket løg, presset hvidløg, ris og safran kommes i. Når det er svitset i olien, lægges kødet tilbage i gryden. Der tilsættes 6-8 dl hønsebouillon og salt, og retten koger ved svag varme i 10 min.

Tag gryden af varmen og lad den stå i 1 minutter, til risene er helt færdige.

Bland forsigtigt rejer og muslinger i og smag til med krydderier og citronsaft. Til sidst kommes de optøede ærter i.

Paellaén pyntes med tomatbåde, citronbåde, strimler af peberfrugter og skalrejer.





karakterer:
Opskriften er vist 330355 gange,
og udskrevet 11787 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (170 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15200 (3619 kcal)
KJ pr. Pers. 3800 (904 kcal)
Vægt ialt 2828 gram
Vægt pr. Pers. 707 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 537 KJ (127 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 11.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-02-04 15:54:59
Det kan da umuligt passe, at den kun skal koge 10 min. Efter at risen er kommet i?

  -   2013-09-11 18:19:48
15 min i ovnen skader ikke lidt længer hvis du har lavet den i god tid prøv at brug havtakske i stedet for kylling

  -   2013-07-30 14:57:57
Paellla bund skal ikke være sprød...og når du laver den på den her måde skulle alle nu prøve at lade den simre i godt en time til 90 min, og der efter komme kyllingen i og give den 25 min mere......kylling, rejer og muslinger giver mere smag.......paella kan ikke laves på 30 min....desværre..:)

  -   2013-02-23 21:43:00
Dejlig opskrift - serverede den for vores spanske udvekslingsstudent - han synes den var god - tæt på den hans mor laver 😄

  -   2013-02-20 18:13:38
Super opskrift! serverede den med et stort glas bourgogne nummenum! :)

  -   2012-02-01 12:09:31
Jeg har haft en diskussion med en pige, og hun siger at paella bunden skal være sprød, er det rigtigt oder was?

  -   2011-08-25 18:21:12
kan man varme det op dagen efter når der er rejer og muslinger i ?

  -   2011-03-14 11:54:57
hvor meget er lidt safran?

  -   2010-10-29 21:13:06
Kanon ret, der er nem at lave og smager rigtig godt, men til Rikke vil jeg sige, at nok farver gurkemeje gult, men selv om safran er dyrt, er det nu den der giver den rigtige smag! Skal det være rigtig festligt, kan man også pynte med hele skalrejer....

  -   2010-01-27 17:09:01
rigtig lækker ret som jeg helt sikkert ska lave igen. min mand var vild med den. jeg tilsatte 1 kartoffel skåret i tern det var bare TOP. prøv det.

  -   2009-08-08 16:56:51
Prøv at tilsætte lidt frisk chili og når man servere retten så kom 1/4 lime til hver kuvert det er bare rigtig godt. Ellers rigtig god opskrift

  -   2007-02-09 01:29:39
Smager også godt med ananas i, tak for tippet Thyge Petersen...

  -   2007-02-09 01:27:53
Fantastisk opskrift, næste gang undlader jeg dog muslingerne - man kan alligevelle ikke rigtig smage dem for alt det andet fyld... Jeg skar peberfrugt og tomater i tern og kom i, istedet for at pynte med det... TOP DOLLAR..

  -   2007-01-18 12:45:20
servere pizza til, så er den ekstra drei

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er super god.

  -   2005-01-01 01:01:01
En uderst lækker paella, kan sagtens bruges til festmad. Prøv med hele muslinger i skaller.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor store skal kyllinge/kalkunkødet skæres ud i ?

  -   2005-01-01 01:01:01
den er rigtig god hvis man koger nogen kyllingelår indtil kødet skiller fra benet 30-45 min

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan også bruge Gurkemeje i stedet for safran, det er billigt og giver også gul farve.

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg har prøvet mange opskrifter herinde, men den her slår alt,jeg droppede safranen og kogte peberfrugten med (rød) og ærterne fik de sidste 5-10 min med,næste gang vil jeg prøve med lidt ananas tern og lidt rosiner

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv at servere Sangria til, det er bare super

  -   2005-01-01 01:01:01
man kan også tilsætte ca 700 g mini blæksprutter og det skal koge med risene den blive rigtig god næsten som i spanien