Madam Mangors vaniliekranse fra 1866
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : ja Indsendt af : Rikke Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opskriften er vist 62117 gange,
og udskrevet 1579 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (58 stemmer) |
|
Kommentarer Mai-Britt - 2021-12-12 16:40:55 Jeg smutter ikke mandlerne og bruger HELE vaniljestangen, som hakkes fint i en blender sammen med lidt af mandlerne (som jo så hakkes fint). anonym - 2021-11-23 13:58:48 Uha!! De er gode!!!! Smutter ikke mandlerne, syntes det giver god smag i kagerne. Karl - 2016-12-16 22:50:26 Virkelig gode Vaniliekranse. Den eneste Udfordring var at finde bitre Mandler, men de fåes hos Specialkøbmanden på Hvidovrevej, Hvidovre, København. De er dog meget dyre ca 1996 Kr. / kg... Maria - 2016-12-04 13:44:44 Det er verdens bedste vaniliekranse!! Bitre mandler kan købes online. maria. - 2015-11-27 17:39:50 Verdens bedste vaniliekranse!!! Smager så englene synger!!! Gå ikke på kompromis, de smager absolut bedst med rigtig smør, ikke alm margarine. Anette&Sten - 2013-12-14 12:15:51 2. gang vi bager nu. De. Forsvinder alt for hurtigt, men de er bare de bedste vaniljekranse. mads lindquist - 2013-03-18 14:52:04 1866 tsk, tsk. Madame døde i 1865. Er det så en opskrift post mortem, post scriptum eller gentryk Roland - 2012-12-07 08:12:55 Opskrift på vaniliekranse fundet i kogebog fra 1866 Den Gamle By har fundet en opskrift på vaniljekranse fra Madam Mangors kogebog fra 1866. De er store, sprøde, smager af ægte vanilie og fyldte med knasende mandler. Hvis du ikke selv orker at bage, så kan du smutte forbi Den Gamle Bys bageri i Århus og købe de vidunderlige kranse. Opskrift på vaniljekranse Opskriften giver 80 store vaniljekranse Det skal du bruge: 500 g mel 1 æg 350 g smør 250 g sukker ½ stang finthakket hel vanilje (stang og korn) 250 g søde hakkede mandler med skal 15 g bitre, hakkede mandler (søde mandler kan bruges) Sådan gør du: Mandlerne ristes i ovnen, afkøles og hakkes fint. Mel, æg, smør, sukker, vanilje og mandler æltes godt sammen, så dejen slipper hænderne. Herefter rulles en tyk pølse. Skær dejen i små stykker, som trilles og lægges i små kranse med et stort hul, så dejen ikke løber sammen. Dup lidt ekstra mel på fingrene under trilningen. Hvis kransene skal have riller, kan dejen køres igennem en kødhakker med en særlig plade til vaniljekranse. Bages lysebrune ved 180 grader i 15-20 min ( 10-12 min er rigeligt) Christian - 2012-11-14 15:24:08 Man kan snildt lave dem små. De flød overhovedet ikke sammen for mig, og det på trods af, at jeg kun havde dejen i køleskabet et par timer, hvilket bringer mig til min næste kommentar; de behøver ikke stå i køleskabet natten over, så længe man har en kødhakker med tilhørende stjerneform. Jeg skal ikke kunne sige, om den måske er svær at rulle ud i hånden, når dejen er for blød. Hvorom alt er, så er det en super god opskrift. De smager fremragende. anonym - 2011-12-13 20:08:16 Hvad er bitre mandler? Og hvad gør man hvis man ik kan skaffe dem? Nina - 2011-12-10 21:51:13 Vi har lige bagt dem idag og de er skisme bare gode 10 herfra af Stinna og Gitte - 2011-12-07 17:05:01 De er bare fantastiske! De er næsten marcipan-agtige! De kan varmt anbefales! Tiffany - 2011-10-08 10:01:53 Smager fantastisk :) anonym - 2011-06-29 11:01:38 Super lækker småkage!! Smager af jul i farmors køkken!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne