Madam Mangors vaniliekranse fra 1866

Madam Mangors vaniliekranse fra 1866, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : Rikke

Indsendt :      Red :
Madam Mangors vaniliekranse fra 1866, billede 4 Madam Mangors vaniliekranse fra 1866, billede 1 Madam Mangors vaniliekranse fra 1866, billede 2 Madam Mangors vaniliekranse fra 1866, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
375 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
250 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
15 gram Mandler, bitre 1 mandel vejer ca. 1 gram.

Bitre mandler er giftige og skal bruges i begrænsede mængder, men fremme smagen af mandler.
   
Opskrift:
Mandlerne hældes i kogende vand i 30 sek. og smuttes fri for hinden. Hakkes meget fint. Kan bitre mandler skaffes, behandles de på samme måde.

Vaniliestangen flækkes og kornene skrabes ud. Sukker, smør, æg og vanilie røres gode sammen. mel + mandler æltes godt i dejen som derefter stilles koldt - gerne til næste dag.

Med melede hænder trilles lange pølser som formes til kranse med rimelig stort hul så de ikke løber sammen.

Bages langsomt ved 180 grader C. alm. ovn til de er lysebrune og sprøde.

Tips:

1 portion giver ca. 140 stk.





karakterer:
Opskriften er vist 62117 gange,
og udskrevet 1579 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (58 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 29274 (6970 kcal)
KJ pr. Portion 29274 (6970 kcal)
Vægt ialt 1460 gram
Vægt pr. Portion 1460 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2005 KJ (477 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 29.0 gram
Kulhydrat 48.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-12 16:40:55
Jeg smutter ikke mandlerne og bruger HELE vaniljestangen, som hakkes fint i en blender sammen med lidt af mandlerne (som jo så hakkes fint).

  -   2021-11-23 13:58:48
Uha!! De er gode!!!! Smutter ikke mandlerne, syntes det giver god smag i kagerne.

  -   2016-12-16 22:50:26
Virkelig gode Vaniliekranse. Den eneste Udfordring var at finde bitre Mandler, men de fåes hos Specialkøbmanden på Hvidovrevej, Hvidovre, København. De er dog meget dyre ca 1996 Kr. / kg...

  -   2016-12-04 13:44:44
Det er verdens bedste vaniliekranse!! Bitre mandler kan købes online.

  -   2015-11-27 17:39:50
Verdens bedste vaniliekranse!!! Smager så englene synger!!! Gå ikke på kompromis, de smager absolut bedst med rigtig smør, ikke alm margarine.

  -   2013-12-14 12:15:51
2. gang vi bager nu. De. Forsvinder alt for hurtigt, men de er bare de bedste vaniljekranse.

  -   2013-03-18 14:52:04
1866 tsk, tsk. Madame døde i 1865. Er det så en opskrift post mortem, post scriptum eller gentryk

  -   2012-12-07 08:12:55
Opskrift på vaniliekranse fundet i kogebog fra 1866 Den Gamle By har fundet en opskrift på vaniljekranse fra Madam Mangors kogebog fra 1866. De er store, sprøde, smager af ægte vanilie og fyldte med knasende mandler. Hvis du ikke selv orker at bage, så kan du smutte forbi Den Gamle Bys bageri i Århus og købe de vidunderlige kranse. Opskrift på vaniljekranse Opskriften giver 80 store vaniljekranse Det skal du bruge: 500 g mel 1 æg 350 g smør 250 g sukker ½ stang finthakket hel vanilje (stang og korn) 250 g søde hakkede mandler med skal 15 g bitre, hakkede mandler (søde mandler kan bruges) Sådan gør du: Mandlerne ristes i ovnen, afkøles og hakkes fint. Mel, æg, smør, sukker, vanilje og mandler æltes godt sammen, så dejen slipper hænderne. Herefter rulles en tyk pølse. Skær dejen i små stykker, som trilles og lægges i små kranse med et stort hul, så dejen ikke løber sammen. Dup lidt ekstra mel på fingrene under trilningen. Hvis kransene skal have riller, kan dejen køres igennem en kødhakker med en særlig plade til vaniljekranse. Bages lysebrune ved 180 grader i 15-20 min ( 10-12 min er rigeligt)

  -   2012-11-14 15:24:08
Man kan snildt lave dem små. De flød overhovedet ikke sammen for mig, og det på trods af, at jeg kun havde dejen i køleskabet et par timer, hvilket bringer mig til min næste kommentar; de behøver ikke stå i køleskabet natten over, så længe man har en kødhakker med tilhørende stjerneform. Jeg skal ikke kunne sige, om den måske er svær at rulle ud i hånden, når dejen er for blød. Hvorom alt er, så er det en super god opskrift. De smager fremragende.

  -   2011-12-13 20:08:16
Hvad er bitre mandler? Og hvad gør man hvis man ik kan skaffe dem?

  -   2011-12-10 21:51:13
Vi har lige bagt dem idag og de er skisme bare gode 10 herfra af

  -   2011-12-07 17:05:01
De er bare fantastiske! De er næsten marcipan-agtige! De kan varmt anbefales!

  -   2011-10-08 10:01:53
Smager fantastisk :)

  -   2011-06-29 11:01:38
Super lækker småkage!! Smager af jul i farmors køkken!!!