Rugklapper 03

Rugklapper 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Lene D.

Indsendt :     

Ingredienser:
 Dag 1:
200 g.rugmel
1.5 dl.vand
1 tsk.salt
5-10 g.gær
1 spsk.honning
1.5 dl.kærnemælk
100 g.knækkede rugkerner
 
 Dag 2:
200 g.hvedemel
1 reven gulerod
 
Opskrift:
DAG 1
Vand, salt, gær, honning og kærnemælk røres sammen. Rugmel og knækkede rugkerner røres i. Dæk skålen med film eller en plasticpose og stil den så koldt som muligt natten over. Alternativt, lad dejen hvile et par timer på køkkenbordet.

DAG 2
Næste dag røres hvedemel og den revne gulerod i. Dejen er så blød, at den af sig selv flader ud, når den hældes ud på et meldrysset bord. Skal være på ca. 15x30 cm. Der skæres 15 brød, som lægges på bageplade beklædt med bagepapir. Brødene hævet tildækket et par timer og pensles derefter med smør.
Bages ved 210 grader i 15 minutter

Tips:

Ca. 15 stk.





karakterer:
Opskriften er vist 7661 gange,
og udskrevet 152 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-08-13 15:37:42
Elsker disse - prøv også med rosiner og nødder istedet for gulerod