Blomkålsgratin med skinke
Hovedingrediens : Kål - Blomkål Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del blomkålen i halvstore buketter. Kog dem sprøde i letsaltet vand, ca. 5 minutter. Tag den herefter op og dryp godt af.
Bag mel og smør grundigt igennem. Hæld mælk i lidt efter lidt, under omrøring. Kog saucen igennem et par minutter - til den er jævn. Smag til med salt, peber og revet muskatnød. Hæld saucen saucen i en stor skål. Rør æggeblommer i saucen, når den er kølet en del af. Saucen skal forsat virke tæt og forholdsvis fast. Pisk æggehviderne stive. Vend æggehvider i saucen og vend til sidst blomkålshovederne i. Det hele fordeles i et smurt og raspdrysser ildfast gratinfad. Fordel et tyndt lag rasp over gratinen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Serveres med en skive kogt skinke og evt. smørklatter. Tips: Der kan eventuelt drysses lidt parmesanost over retten, inden den gratineres. |
|
Opskriften er vist 60178 gange,
og udskrevet 9432 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Gitte - 2023-09-20 16:24:48 En rest hamburger ryg samt en rest flødestuvet spinat og lidt kartofler det smager også dejligt. Nok til 2 dage. Pixie - 2021-09-10 16:21:02 Jeg kommer os rester af gulerødder og kartofler i.. Det mætter os godt. Gitte - 2020-10-27 18:08:49 Jeg lavede den med resten af flødestuvet spinat fra i går. Det er også lækkert. anonym - 2016-10-03 21:00:38 Bliver meget fin og luftig - også med skinketern blandet i sammen med resten :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne