Kærnemælksboller med rugkerner

Kærnemælksboller med rugkerner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : cj

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
6 dl.kærnemælk
1 dl.olie
1.5 dl.rugkerner
2 tsk.natron
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
8-900 g.hvedemel
 
 Pensling:
 mælk
 
 Pynt:
 havregryn
 
Opskrift:
rugkerner lægges i blød 30 min, kærnemælk, olie, natron, sukker, salt og rugkerner blandes sammen, mel tilsættes lidt af gangen til massen blir en dej som ikke klæber så meget.

sættes til hævning 1 time, dejen rulles ud til 2 pølser og skæres ud i stykker så der kan laves boller.

lægges på en bageplade med bagepapir og pensles med mælk og drysses med havregryn.

bages i 20 min på 200 grader (varmluft) skru evt ovnen ned på 150 grader de sidste 10 min for ikke at brænde bollerne.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kærnemælksboller

karakterer:
Opskriften er vist 9148 gange,
og udskrevet 161 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-09-30 15:09:58
brug GÆR fremfor natron , bollerne smager alt for meget af natron , brug 50 gram gær !!!!