Langtidshævene morgenboller
Fryseegnet : fryseegnet Indsendt af : Mai Lorenzen Indsendt : Red : |
|
|
Tidsplan: Lav dejen aftenen før, og bag bollerne næste morgen, så de kan serveres lune og sprøde.
Smuldr gæren ud i lidt af det kolde vand i en stor skål, og rør med en grydeske, til gæren er opløst. Tilsæt resten af vandet og salt. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes (hold 1 dl tilbage). Ælt dejen glat og smidig. Kom mel i, indtil den næsten ikke klistrer til bordet mere - den skal æltes ca. 200 gange. Læg dejen i en skål, dæk den til evt. med plastfilm. Stil skålen i køleskabet i 12-15 timer. Tag dejen ud af køleskabet og ælt den et par gange igennem. Tril to pølser, del dem i 8 stk. hver. Tænd ovnen på 225 grader C. Slå æggene ud i en lille skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med ægget, drys evt. med sesamfrø, birkes eller solsikkekerner. Stil bagepladerne i midten af ovnen. Bag bollerne ca. 15 min. Tag en ud - brug grydelapper. Det skal lyde hult, når man banker på undersiden af bollen - så er den færdigbagt. Lad bollerne køle af på en rist. Tips: Sådan former du boller: A:Tril en pølse af dejen, skær den i passende stykker. Tril dem til boller. B:Slå et æg ud i en lille skål. Pisk det sammen med en gaffel. C:Pensl bollerne med det sammenpiskede æg. |
|
Opskriften er vist 6360 gange,
og udskrevet 137 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer pigen der vil forkæle mor med nybagte boller - 2011-05-07 23:26:23 hvad sker der hvis den står i mere end 15 timer? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne