Langtidshævene morgenboller

Langtidshævene morgenboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : fryseegnet

Indsendt af : Mai Lorenzen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.koldt vand
10 g.gær
2 tsk.groft salt
750 g.hvedemel
 
 Pensling:
1 æg
 
 evt.sesamfrø, birkes eller solsikkerkerner til drys
 
Opskrift:
Tidsplan: Lav dejen aftenen før, og bag bollerne næste morgen, så de kan serveres lune og sprøde.

Smuldr gæren ud i lidt af det kolde vand i en stor skål, og rør med en grydeske, til gæren er opløst. Tilsæt resten af vandet og salt.

Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes (hold 1 dl tilbage).

Ælt dejen glat og smidig. Kom mel i, indtil den næsten ikke klistrer til bordet mere - den skal æltes ca. 200 gange.

Læg dejen i en skål, dæk den til evt. med plastfilm. Stil skålen i køleskabet i 12-15 timer.

Tag dejen ud af køleskabet og ælt den et par gange igennem. Tril to pølser, del dem i 8 stk. hver.

Tænd ovnen på 225 grader C. Slå æggene ud i en lille skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med ægget, drys evt. med sesamfrø, birkes eller solsikkekerner.

Stil bagepladerne i midten af ovnen. Bag bollerne ca. 15 min. Tag en ud - brug grydelapper. Det skal lyde hult, når man banker på undersiden af bollen - så er den færdigbagt.

Lad bollerne køle af på en rist.

Tips:

Sådan former du boller: A:Tril en pølse af dejen, skær den i passende stykker. Tril dem til boller. B:Slå et æg ud i en lille skål. Pisk det sammen med en gaffel. C:Pensl bollerne med det sammenpiskede æg.





karakterer:
Opskriften er vist 6360 gange,
og udskrevet 137 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-05-07 23:26:23
hvad sker der hvis den står i mere end 15 timer?