Kylling i grøn karry (Gaeng kheow wan gai)
Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Lene D. Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingfilet skæres i mundrette stykker. Bambusskud skæres i stave på ca. 5 cm. Basilikumblade skylles. Limeblade skylles og midterstrengen i bladet fjernes. Chilien skæres i strimler på langs.
Lidt olie varmes op i en gryde og karrypastaen tilsættes sammen med lidt af kokosmælken. Karrypastaen skal være opløst i kokosmælken. Tilsæt kylling og sauter indtil kødet har skiftet farve. Resten af mælken tilsættes sammen med limebladene. Tilsæt fiskesauce og sukker og det hele bringes i kog. Tilsæt bambusskud og lad det hele simre indtil kyllingen er mør. Tilsæt basilikum og chilien. Tag retten af varmen og server med jasminris. Tips: STÆRKT!!!! De specielle ingredienser kan købes hos asiatiske supermarkeder/købmænd. |
|
Opskriften er vist 114893 gange,
og udskrevet 812 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (35 stemmer) |
|
Kommentarer Christina - 2013-03-29 19:49:54 super opskrift. Kan evt putte gulerødder og fin skåret forårsløg, samt ananas i. Vi brugte ikke chilli, og brugte saften fra ananasdåsen istedet for sukker. Vi brugte også lidt mere kokosmælk. Søren - 2011-05-17 13:14:58 Det viser sig at man også sagtens kan bruge 'oyster sauce' hvis man ikke kan finde fiskesauce:) Super god opskrift! Lene D. - 2009-10-04 13:23:54 Oprindelsesland er Thailand og kilden er en thailandsk kok. Jeg ved ikke, hvorfor det ikke er kommet med? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne