Flødeostekage med kiksebund

Flødeostekage med kiksebund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Oste - Flødeost

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Nicoline

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
75 g.smør
150 g.fuldkorns hvedekiks, fx digestive
6 Husblas, blade
1 vaniljestang
200 g.flødeost naturel 70+ (37%)
2 æggeblommer (pasteuriserede)
2 dl.cremefraiche 18% eller 9%
0.5 økologisk citron, skal og saft
100 g.blåbær eller brombær
2 æggehvider (pasteuriserede)
50 g.flormelis
 
 Pynt:
100 g.blåbær eller brombær
 
Opskrift:
Smelt smør. Smuldr kiksene, og bland dem med smørret. Kom kikseblandingen i bunden af en springform, og tryk den til et jævnt lag.
Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min.
Flæk vamillestangen, og skrab kornene ud med spidsen af en lille kniv.
Rør vanillekornene sammen med flødeost, æggeblommer, cremefraiche og fintrevet citronskal.
Blend blårbær eller brombær til mos. Lad detblive i blenderen.
Tag husblasen op af vandet, lad lidt vand hænge ved. Kom det i en lille skål og tilsæt 2 spsk citronsaft. Sæt skålen over en gryde med kogende vand, og smelt blandingen. ELLER sæt skålen i mikrobølgeovn (skålen må i så fald IKKE være af metal, den skal være af glas eller porcelæn) ved 600 watt i 40-45 sek. Hæld den lunkne blanding i en tynd stråle ned til bærrene i blenderen, og blend 1 min.
Rør bærmosen i ostemasen.
Pisk æggehviderne stive. og vend flormelis i, bland skummet i ostemassen med en dejskraber. Hæld det hele i springformen. Stil kagen i køleskab nogle timer, til den er stivnet.
Løsn kagen i kanten af springformen med en kniv. Åben springformen. Tag en Palet og løsn kagen fra bunden, skub den forsigtigt over på et fad. Drys friske blåbær eller brombær på kagen

Tips:

Prøv den derhjemme, den er super god





karakterer:
Opskriften er vist 18579 gange,
og udskrevet 313 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-09-23 17:46:52
Hej Nicoline. Du har sørme ret, din kage er "super god" mange tak for at du har delt denne dejlige smags oplevelse med os. Din kage er som et eventyr i munden K.H. Lars og Bente fra langland.. Ps I andre bør prøve den.