Havørred med purløgssauce
Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Ann-Britt Indsendt : |
|
|
Rens og skrab og tør havørreden og del den i 2 fileter. Drys den med salt og peber indeni. Smør et ovnfast fad af passende størrelse. Hak porrer + gulerødder + squash + hvidløg fint. Steg grøntsagerne i lidt olie i en gryde i ca. 5-7 min. Smag til med salt og peber og timian. Der skal stadig være bid i grøntsagerne. Fordel grøntsagerne i bunden af fadet. Læg ørreden ovenpå med skindsiden op og dæk den med citronskiver. Krydder med salt. Del tomaterne i halve og placer dem i kanten af fadet og mellem fileterne. Hæld vand og hvidvin ved. Dæk fadet med smurt alufolie og stil det i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter. Fisken er færdig når rygfinnen nemt kan løsnes.
Hæld fiskeskyen fra og hold ørreden varm, mens saucen laves. Svits løg og purløg i lidt smør i et par minutter. Hæld fiskesky ved og lad det koge lidt ind. Tilsæt fløde og lad saucen koge et par minutter. Smag til med salt og peber. Server med pillekartofler eller frisk pasta. |
|
Opskriften er vist 8014 gange,
og udskrevet 211 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer morten - 2011-12-07 13:26:59 sovsen er helt perfekt, og brug gerne 1 liter fløde da folk virkelig er vilde med dem. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne