Havørred med purløgssauce

Havørred med purløgssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Ann-Britt

Indsendt :     

Ingredienser:
1 havørred. Ca. 1½ kg
1 tsk.salt
 peber
2 porrer i tynde skiver
2 store gulerødder
2 fedhvidløg
0.5 squash
 Olie
1.5 tsk.tørret timian
1 citron i tynde skiver
2 dl.vand
1.5 dl.hvidvin eller 1½ dl æblecider
15 cherrytomater
 
 Purløgssauce:
1 løg i halve ringe
1 dl.fintklippet purløg
10 g.smør
 sky fra fisken
1.5 dl.piskefløde eller creme fine
 salt
 peber
 
Opskrift:
Rens og skrab og tør havørreden og del den i 2 fileter. Drys den med salt og peber indeni. Smør et ovnfast fad af passende størrelse. Hak porrer + gulerødder + squash + hvidløg fint. Steg grøntsagerne i lidt olie i en gryde i ca. 5-7 min. Smag til med salt og peber og timian. Der skal stadig være bid i grøntsagerne. Fordel grøntsagerne i bunden af fadet. Læg ørreden ovenpå med skindsiden op og dæk den med citronskiver. Krydder med salt. Del tomaterne i halve og placer dem i kanten af fadet og mellem fileterne. Hæld vand og hvidvin ved. Dæk fadet med smurt alufolie og stil det i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter. Fisken er færdig når rygfinnen nemt kan løsnes.
Hæld fiskeskyen fra og hold ørreden varm, mens saucen laves.
Svits løg og purløg i lidt smør i et par minutter. Hæld fiskesky ved og lad det koge lidt ind. Tilsæt fløde og lad saucen koge et par minutter. Smag til med salt og peber.

Server med pillekartofler eller frisk pasta.





karakterer:
Opskriften er vist 8015 gange,
og udskrevet 211 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-07 13:26:59
sovsen er helt perfekt, og brug gerne 1 liter fløde da folk virkelig er vilde med dem.