Amo fødselsdagsboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Lun mælken til den er håndvarm (37 grader) og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt ca. 5 min. Lad dejen hæve tildækket og lunt ca 20 min. til dobbelt størrelse.
Slå dejen sammen, rul den ud til en pølse. Del dejpølsen i 20 lige store stykker og form den til boller. Sæt bollerne på en smurt bageplade og lad dem efterhæve tildækket og lunt 30-40 min. Pensl bollerne med æggestrygelse. Bage 10-12 min. I midten i 200 grader. |
|
Opskriften er vist 79881 gange,
og udskrevet 1614 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (43 stemmer) |
|
Kommentarer Maria Straarup - 2022-02-18 19:36:20 Skal det ene æg i dejen eller til pensling eller 1 æg til dej og 1 æg til pensling? Sif - 2019-10-16 12:01:14 Verdens bedste fødselstas boler Eva - 2018-05-06 08:47:06 Den originale opskrift på Amo fødselsdags boller. Lise Dyndegaard - 2016-11-21 19:04:02 Dejlige god gammel dags boller , har altid lavet dem til kartoffelsuppe 👍 Mille - 2016-07-29 13:29:21 Det er virkelig lækre boller! Jeg har bagt dem siden jeg var teenager og de vinder min families hjerter hver gang! anonym - 2013-12-10 09:33:52 Supper dupper opskrift Knud - 2013-10-23 11:07:33 Skal der 1 æg i dejen, eller skal det nævnte æg bruges til æggestrygelsen. Eva - 2012-09-15 11:13:37 Har bagt disse boller i mange år. Min familie elsker dem og de SKAL bare være der til fødselsdage. Denne gang kom jeg 50 gr. mindre mel i dejen og den blev fin. storeugle - 2010-09-15 16:51:21 Fik alt for våd en dej - vil foreslå at hælde halv væske i og tilsætte indtil dejen virker fin. Fik 20 boller - måske fordi jeg måtte tilsætte yderligere 100 g mel ?! lillven1 - 2010-01-11 11:55:24 fik 16 boller ud af det. husk at pensle bollerne inden de hæver anden gang eller falder de sammen når du pensler dem. ellers rigtige gode boller |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne