Æblemarmelade med ingefær og kanel
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Pnille Indsendt : Red : |
|
|
Æbler skrælles, kernes ud og skæres i tynde både.
Vanille stangen flækkes og kornene skrabes ud. Friskrevet ingefær og kanel lægges i en gryde sammen med æblebåde, sukker og udskrabte vanille korn (den flækkede vanille stang kan også lægges ved.) Vandet hældes over. Det hele sættes i kog v. middel varme og koges, indtil det har samme konsistens som marmelade. Hold øje med gryden og rør i det indimellem, så det ikke brænder på. Mens det hele koger, skal glassene gøres klar. De skal være absolut rengjorte!!! Lige før marmeladen hældes på glas, skal glassene skoldes, så de stadig er varme, mens marmeladen hældes i. Efter skoldningen skal glasset skylles med atamon og vand (2 tsk. atamon i 1 dl. varmt vand) Når marmeladen er færdig kogt og ligner mos (evt. med små tydelige æblestykker) tages gryden af varmen. Husk at tage de flækkede vanille stænger op. Hvis man ønsker konservering i marmeladen tilsæt så atamon (1 tsk. pr 1 kg marmelade) i marmeladen og bland det godt. Efter tilsat konservering hældes marmeladen på de varme glas. Glasset bindes til med det samme. Uden atamon skal glasset stå i køleskabet og kan holde sig et par måneder. Med atamon skal det holdes køligt og kan holde sig ca. 6 mdr. Resultatet bliver (ca.!!!) 1800 gram lækkert færdiglavet marmelade, som er lækkert til brød, kager, is, pandekager og andre lækre desserter. God fornøjelse!! Tips: Ville gerne tilføje et billede. Men det er ikke en mulighed på denne side. |
|
Opskriften er vist 44695 gange,
og udskrevet 914 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (12 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2020-09-28 22:22:06 👍 så god og nem en æblemarmelade Karen Hansen - 2017-05-05 15:57:35 Det er rigtig godt .jeg bruger belleboskoe eller felipea ,smager fantastisk godt anonym - 2016-10-21 14:39:33 Smager fantastisk godt Marie - 2013-11-11 19:42:53 Jeg tog 1/3 af ingefæren fra, og kogte i ca 45 minutter, før jeg blendede resten. Smagte himmelsk! fbd - 2013-09-11 16:25:20 fantastisk god marmelademed masser af smag, spar på ingefær, hvis man ikke lige er til den stærke smag,den er meget fremtrædende. Jeg bruger den også som en slags chutny til middagsretter(er god til karryretter) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne