Svinekam Bombay

Svinekam Bombay, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Svinekam Bombay, billede 4 Svinekam Bombay, billede 1 Svinekam Bombay, billede 2 Svinekam Bombay, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.svinekam uden svær
2 tsk.salt
2 tsk.karry mild
 
 Karrysovs:
60 g.smør
4 spsk.karry mild
800 g.løg
200 g.æbler skrællet vægt
6 spsk.hvedemel
8 dl.vand
8 dl.sødmælk
 salt
 peber
 
 Ris:
14 dl.vand
8 dl.ris
2 tsk.salt
 
 
 Tilbehør:
 Ananasringe
 Mandatinfiletter
 rosiner
 syltede peberfrugter
 
Opskrift:
Stegen ridses i fedtlaget, krydres med salt og karry. Stilles i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i ca. 1½ time.

Tages ud af ovnen og hviler tildækket min. 20 minutter inden der skæres af stegen.

Fedtet fra bradepanden kan bruges i sovsen.


Karrysovs:
Smelt smørret i en gryde. Drys karrypulver i. (Hvis du bruger karrypasta skal den i senere).

Svits finthakkede løg og æblertern og drys melet over. Tilsæt vand og mælk lidt ad gangen, mens du rører. (Her kan karrypastaen tilsættes) Lad sovsen koge ved svag varme og smag til med salt og peber.

Rosinerne koges op i vand tilsat lidt sukker, ca. 2 minutter.


Server den skiveskårne steg med løse ris, ananasringe, mandarinfiletter, skoldede rosiner og syltede peberfrugter.

Risen kan pyntes med et lille drys paprika.





karakterer:
Opskriften er vist 26914 gange,
og udskrevet 316 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-09-13 18:37:29
Der kan sagtens bruges nakkefilet i stedet for svinekam, og tilbehøret kan varieres, med bla. bananer og shutney, se evt, opskrifterne på ristaffel for andet tilbehør.