Jordskoksuppe med muskat

Jordskoksuppe med muskat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Jordskokker

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Grøntdamen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.jordskokker
100 g.(ca 1) løg/det hvide på en porre
400 g.bagekartofler (ca 2)
0.5-1 spsk.olivenolie
9 dl.vand
2 spsk.(gerne helios eller herbamare) bouillonpulver - eller 2 terninger
2 tsk.Muskatnød, friskrevet
1 dl.kaffefløde eller creme fine
2 tsk.hvid balsamico-eddike
 
1 bdt.purløg
 
Opskrift:
Skær store sideknolde af jordskokkerne og rens dem seperat. Kassér de mindre knolde.
Skrub jordskokkerne i rigeligt salt og lidt vand - evt af flere omgange til de er helt rene.
Skær dem i grove stykker.
Hak løg/porre groft, skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.
Steg alt i olie i nogle minutter - de skal tage ingen eller kun lidt farve.

Tilsæt vand, bouillon og muskatnød.
Lad suppen simre under låg ca. 1/2 time til grønsagerne er helt møre.

Blend suppen - brug stavblenderen i gryden.
Tilsæt fløde og eddike.
Varm den igennem og smag til med salt, peber og eddike.

Server med groft brød og purløg - evt. stegte bacontern hvis kødet er et must





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på jordskokkesuppe

karakterer:
Opskriften er vist 10455 gange,
og udskrevet 212 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-09-10 12:57:04
Havde kildeangivet således: Sonja Bock og Tina Scheftelowitz: "Geniale Gryderetteer og Superbe Supper"....men det faldt vist ud - genial og superb bog ;o)