Lam- og spinatcurry

Lam- og spinatcurry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lam- og spinatcurry, billede 4 Lam- og spinatcurry, billede 1 Lam- og spinatcurry, billede 2 Lam- og spinatcurry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.magert lammekød skåret i terninger (retten kan laves med kalvekød)
1 mellemstort løg, hakket
1-3 grønne el. røde chilifrugter, eller 0.5 tsk cayennepeber
1 tsk.sukker
1 tsk.gurkemeje
650 g.frisk el. frossen spinat, hakket
1.5 tsk.salt
0.5 tsk.stødt sort peber
3 spsk.yoghurt naturel el. mere
4 spsk.ghee el. klaret smør (olie el. smør kan bruges, alm. smør kan sprutte lidt)
1.5 tsk.sennepsfrø
2 fedfinthakket hvidløg
1 spsk.finmalet koriander
1 tsk.stødt spidskommen, el. 1.5 tsk. curry powder (Garam masala)
1 lille styk finthakket ingefær
0.25 tsk.stødt kardemomme
 
Opskrift:
Smelt smørret eller hæld olien i en stegegryde, tilsæt sennepsfrøene og rist dem, til de begynder at springe. Tilsæt ingefær, koriander, spidskommen (el. curry powder), kardemomme og hvidløg og rist hele blandingen 1 minut.

Tilsæt kødet og lad det brune. Tilsæt chili (cayenne peber) og løg og lad dem brune med et øjeblik. Kom spinaten i gryden og øvrige ingredienser, og lad retten simre i ca. 1 time, el. til kødet er mørt.

Drys sukker over, når retten er næsten færdig og rør rundt.





karakterer:
Opskriften er vist 19037 gange,
og udskrevet 302 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-05-18 15:44:18
Godt med kalvekød