Syltede rødløg
Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødløg Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løgene pilles.
Hvis det er store rødløg skære de i kvarte, så de stadig hænger sammen ved roden.
Små rødløg kan syltes hele.
Lagen koges sammen og løgene tilsættes og det hele koger 2 minutter, og hældes på glas. |
Hjemmelavet syltede rødløg opskriftRå og stegte rødløg kan anvendes i et hav af opskrifter, men vidste du, at du kan tilberede rødløg syltede? Jeg kan allerede nu afsløre, at de smager fantastisk. Når først du én gang har lavet syltede rødløg med rødvinseddike, kan du ikke undvære dem. Og det bedste af det hele er, at de tager ingen tid at lave.En gammel kending trender i køkkenetI gamle dage syltede man rødløgene for at forlænge holdbarheden. Helt basalt bestod lagen af eddike, sukker og krydderier. I dag er syltede løg særdeles populære, og der eksperimenteres med flere forskellige smagskombinationer og konsistenser. Man kan med andre ord sige, at den helt gamle traditionelle syltning er blevet en trend på verdensplan. I denne opskrift laves de syltede rødløg med anis og rødvinseddike, men du kan sagtens give dig i kast med egne eksperimenter, når først du får smag for syltning.Opbevaring af syltede rødløgNår du er færdig med syltningen, bør du opbevare dem i køleskabet. Det er meget normalt, at den røde farve vil falme efter et par uger.Indholdet af kalorierHvad indeholder syltede rødløg af kalorier? I denne opskrift indeholder 100 gram rødløg 112 kalorier. Syltede løg er en sund spise, som bl.a. indeholder antioxidanten antocyanin, der kan være med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme og diabetes.Opskrifter med syltede rødløgDe syltede røde løg smager som sagt fabelagtigt i kombination med andre retter. Prøv f.eks. at tilsætte dem i en flæskestegssandwich, på smørrebrød, i wraps og burgere eller salater. De fungerer også godt som tilbehør til varme retter eller supper.FAQHvor længe kan syltede rødløg holde sig?Holdbarheden på syltede rødløg er omkring 6 måneder, hvis du anvender en traditionel eddike/sukkerblanding og efterfølgende opbevarer dem på køl. I forbindelse med syltningen er det vigtigt at skolde glasset ordentligt, så det er rent og fri for bakterier. Du behøver ikke være bekymret for syltede rødløgs holdbarhed, hvis den røde farve falmer. Dette vil helt naturligt ske efter et par uger.Hvad bruger man syltede rødløg til?Syltede rødløg kan anvendes i et utal af andre retter. Prøv dem i burgere, wraps, supper, varme retter, på smørrebrød eller i sandwicher. |
Opskriften er vist 54919 gange,
og udskrevet 751 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer D.K. - 2023-01-04 23:43:46 Kan man fryse syltede rødløg Tina Hansen - 2012-08-12 14:13:39 Jeg har lavet syltede rødløg med Cucina balsamico fra Rema 1000 i stedet for rødvinseddike - stjerneanis og vanille undlod jeg også, da jeg ikke havde nogen af delene - det var meget spontant jeg skulle bruge løgene i en sandwich med oksekød, så derfor måtte jeg nøjes med det jeg havde hjemme, hehe. Det blev altså virkelig godt, og var lynhurtigt at lave! Tina Hansen - 2012-08-11 16:33:12 Jeg har lavet syltede rødløg med Cucina balsamico fra Rema 1000 i stedet for rødvinseddike - stjerneanis og vanille undlod jeg også, da jeg ikke havde nogen af delene - det var meget spontant jeg skulle bruge løgene i en sandwich med oksekød, så derfor måtte jeg nøjes med det jeg havde hjemme, hehe. Det blev altså virkelig godt, og var lynhurtigt at lave! Lorth - 2012-03-28 16:57:09 det smager bare fantastisk til dampede torsk i salat og til oksekød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne