Stuvet spidskål

Stuvet spidskål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Spidskål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stuvet spidskål, billede 4 Stuvet spidskål, billede 1 Stuvet spidskål, billede 2 Stuvet spidskål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
   
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Kogevand fra kålen 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
   
  Evt. hakkede krydderurter dild persille kørvel eller purløg eller en blanding af disse
   
Opskrift:
Del spidskålen i kvarter, skær stokken ud og skær den i ca. 3 stykker. Kålen blancheres i letsaltet vand 3-4 minutter.

Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd til med mælk og væde fra kålen. Lad sovsen koge godt igennem. Vend kålen i. Smag til med salt, peber og reven muskat.

Rør evt. krydderurter i.





karakterer:
Opskriften er vist 590769 gange,
og udskrevet 10478 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (114 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2571 (612 kcal)
KJ pr. Pers. 642 (153 kcal)
Vægt ialt 1343 gram
Vægt pr. Pers. 335 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 191 KJ (45 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 4.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-08-27 16:50:17
Kan godt anbefale en 1/2 dl fløde Og drys med kanel ved servering

  -   2021-03-02 16:00:36
Stokken: Jeg tog Stokken og det yderste blad og kogte det lidt i forvejen. Vandet brugte jeg til at blanchere kålen i. Og efterfølgende til spædevand i opbagningen.

  -   2018-08-07 18:41:49
Nem og god opskrift, sammen panerede nakkekoteletter , dejligt

  -   2016-09-12 14:59:26
Hvad skak man gøre med stokken der er skåret i ca 3 stykker?

  -   2015-12-09 17:36:20
Opskriften kan også laves med dobbelt smør.

  -   2013-01-07 19:49:25
hej med dig og hej med mig den smarger aner det ikke er igang med at lave den

  -   2011-05-23 10:06:24
Er god med frikadeller til

  -   2009-09-02 09:51:53
Smager bare så godt, og super nem at lave. Kan sagtens varmes i mikroovnen, så man får glæde af det i flere dage.

  -   2007-06-04 12:16:22
glimrende opskrift, hurtig og nem

  -   2005-01-01 01:01:01
Den hvide sovs kan nemt laves med det halve smør

  -   2005-01-01 01:01:01
God opskrift

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager himmelsk - og så'rd nemt!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
super opskrift - som vor mormor lavede den!