Saftigt fuldkornsrugbrød med skårne rugkerner

Saftigt fuldkornsrugbrød med skårne rugkerner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : DortheANielsen

Indsendt :     

Ingredienser:
200 g.skårne rugkerner
2 dl.vand
150 g.groft rugmel
150 g.hvedemel
2 dl.kærnemælk
25 g.gær
2 tsk.salt
 
Opskrift:
kernerne koges i vandet i 2 - 3 min og afkøles i ca 15 min til ca 30 grader.

Gæren udrøres i den temperede kærnemælk. De kogte rugkerner og de øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt i mindst 5 minutter Lad dejen hæve tildækket i ca 30 minutter ved stuetempretur. Bagefter røres luften ud af dejen.

Fyldes i en smurt 1,5 l form og prikkes med en gaffel. Rugbrødet efterhæver tildækket i ca 30 min

Bages i en forvarmet ovn i ca 60 min ved 200 grader C.





karakterer:
Opskriften er vist 21149 gange,
og udskrevet 400 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-01-11 15:45:40
Førby. Når den er bagt, skal du tage den ud af formen. Og 5 minutter efter, skal den den i en frysepose som lukkes. Så vil kondensvandet inde i posen blødgøre skorpen. Og den forbliver der til du skal spise den. Derfor må man heller ikke komme den i fryseren før end den er kold. Gnid gerneposen omkring brødet så den får alt fugten. Og derefter, når den er kold kan brødet kommes i fryseren.

  -   2014-01-09 23:45:35
Førby. Når den er bagt, skal du tage den ud af formen. Og 5 minutter efter, skal den den i en frysepose som lukkes. Så vil kondensvandet inde i posen blødgøre skorpen. Og den forbliver der til du skal spise den. Derfor må man heller ikke komme den i fryseren før end den er kold. Gnid gerneposen omkring brødet så den får alt fugten. Og derefter, når den er kold kan brødet kommes i fryseren.

  -   2014-01-08 23:44:32
Førby. Når den er bagt, skal du tage den ud af formen. Og 5 minutter efter, skal den den i en frysepose som lukkes. Så vil kondensvandet inde i posen blødgøre skorpen. Og den forbliver der til du skal spise den. Derfor må man heller ikke komme den i fryseren før end den er kold. Gnid gerneposen omkring brødet så den får alt fugten. Og derefter, når den er kold kan brødet kommes i fryseren.

  -   2012-10-12 09:43:45
Rugbrødet smager dejligt men skorpen er meget hård. Gør jeg noget galt ?

  -   2010-09-13 16:21:46
Mine unger er vilde med det her rugbrød! Jeg tilsætter enten ahornsirup, honning eller finthakkede dadler for at søde det en anelse.