Saftigt fuldkornsrugbrød med skårne rugkerner
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : DortheANielsen Indsendt : |
|
|
kernerne koges i vandet i 2 - 3 min og afkøles i ca 15 min til ca 30 grader.
Gæren udrøres i den temperede kærnemælk. De kogte rugkerner og de øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt i mindst 5 minutter Lad dejen hæve tildækket i ca 30 minutter ved stuetempretur. Bagefter røres luften ud af dejen. Fyldes i en smurt 1,5 l form og prikkes med en gaffel. Rugbrødet efterhæver tildækket i ca 30 min Bages i en forvarmet ovn i ca 60 min ved 200 grader C. |
|
Opskriften er vist 21149 gange,
og udskrevet 400 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Johnny - 2014-01-11 15:45:40 Førby. Når den er bagt, skal du tage den ud af formen. Og 5 minutter efter, skal den den i en frysepose som lukkes. Så vil kondensvandet inde i posen blødgøre skorpen. Og den forbliver der til du skal spise den. Derfor må man heller ikke komme den i fryseren før end den er kold. Gnid gerneposen omkring brødet så den får alt fugten. Og derefter, når den er kold kan brødet kommes i fryseren. Johnny - 2014-01-09 23:45:35 Førby. Når den er bagt, skal du tage den ud af formen. Og 5 minutter efter, skal den den i en frysepose som lukkes. Så vil kondensvandet inde i posen blødgøre skorpen. Og den forbliver der til du skal spise den. Derfor må man heller ikke komme den i fryseren før end den er kold. Gnid gerneposen omkring brødet så den får alt fugten. Og derefter, når den er kold kan brødet kommes i fryseren. Johnny - 2014-01-08 23:44:32 Førby. Når den er bagt, skal du tage den ud af formen. Og 5 minutter efter, skal den den i en frysepose som lukkes. Så vil kondensvandet inde i posen blødgøre skorpen. Og den forbliver der til du skal spise den. Derfor må man heller ikke komme den i fryseren før end den er kold. Gnid gerneposen omkring brødet så den får alt fugten. Og derefter, når den er kold kan brødet kommes i fryseren. førby - 2012-10-12 09:43:45 Rugbrødet smager dejligt men skorpen er meget hård. Gør jeg noget galt ? Lea Andersen - 2010-09-13 16:21:46 Mine unger er vilde med det her rugbrød! Jeg tilsætter enten ahornsirup, honning eller finthakkede dadler for at søde det en anelse. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne