Bagte kartoffelmos - toppe
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Fryseegnet : Ej fryseegnet Indsendt af : Lise Indsendt : Red : |
Fotograf: Lise |
|
Kartoffelmosen laves på vandt måde:
kogte kartofler mases med håndmikser med lidt smør og mælk - må ej blive for tynd. Krydres med salt og peber. Mosen puttes i en sprøjtepose (hvis sådan en ikke ejes brug da en frysepose og klip et lille hul i hjørnet). På en bageplade sprøjtes mosen til små toppe, og drysses med timian. Bages ved 200 g i almindelig ovn, ej ved varmluft da de derved kan falde sammen, i 20-30 minutter eller til de er gyldenbrune på toppen. Tips: Kan krydres med andre krydderier, selv synes jeg at timian går godt til kartofler. |
|
Opskriften er vist 170207 gange,
og udskrevet 1855 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (14 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-01-29 11:25:28 En vigtig detalje er at kartoflerne skal være helt tørre efter kogning. Dette kan opnås ved at de damper godt af inden de moses. Mosen kan afstives på to måder: Metode 1: 2 æggeblommer skal tilføjes mosen inden den stilles i ovnen. Metode 2: Æggehvider fra 2 æg piskes til de er stive og vendes i mosen inden den stilles i ovnen. Birgitte - 2015-09-27 01:17:29 De bliver flade fordi der ikke er æggeblommer i :-) Tilføj 1-2 æggeblommer og en spk. Mel, så bliver de rigtig flotte 😊.. Bekka - 2012-05-08 17:36:56 hvor tyk skal mosen være?. Sandra - 2012-04-01 21:14:45 Der er vidst forskel på kartoffel sorten, jeg har engang prøvet det og de splattede ud og var mega tunge øv øv Manden - 2012-02-25 10:39:49 Rør en smule Red hot chili flakes i mosen, giver en dejlig smag maria - 2011-06-19 18:27:14 til lise heimann- sommetider sker det der nummer hvis man kigger til dem, altså åbner ovnen imens de er inde, så kan de nemlig godt falde sammen. Lise Heimann - 2011-02-03 11:14:01 Hvordan gør man sådan at de ikke plader ud i ovnen? De så fine ud inden, og nu er de helt flade :(. Bruger alm. og på 200 grader som der står :/ den bløde mand - 2011-01-29 18:10:44 de er gode... Jeg eksperimenterede lidt, og kom et drys oregano og timian i mosen og dryssede med revet parmesan over toppen :-) 10 her fra monica - 2010-05-22 17:57:57 Jeg bruger denne,4-6 gange om ugen da det er næsten fedtfattige. Og forde jeg bruge den paa denne maade her. 250 gr kartoffelmose 2½spsk sololie knor+salt+perber+grøtknorre pulver samtskummetmælk og selv følge en sprøjte pose, med nr 2-3 i sprøjtemaale, den giver pæne resutaler. Stine S - 2010-01-06 17:46:48 Min blev meget tung i det, også selvom jeg rørte æg i. Jeg brugte frysepose da jeg ikke har en sprøjtepose, det kan være det er derfor.. Linda - 2009-10-23 15:25:17 Der kan med fordel røres æg i mosen, den bliver mere luftig |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne