Hindbæris med nøddelåg

Hindbæris med nøddelåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Helga Jakobsen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Hindbæris:
4 Æggeblommer, pasteuriseret
140 g.lys rørsukker
1 tsk.vaniljesukker
0.25 dl.piskefløde
2 dl.mælk
300 g.hindbær (friske eller frosne)
2 spsk.citronsaft
50 g.revet marcipan
 
 Nøddelåg:
25 g.smør
0.5 dl.rørsukker
1 posehasselnøddeflager
2 spsk.hvedemel
0.25 tsk.bagepulver
0.5 tsk.vaniljesukker
2 spsk.fløde
1 spsk.sirup
 
Opskrift:
Til hindbærisen:

Piskes æggeblommer og sukker skummende. Fløden piskes stiv. Bærrene blendes med mælken.Vend alle ingredienser sammen og kom massen i en is-maskine eller i en springform. Sættes i fryseren i mindst 8 timer.


Til nøddelåg:

Smeltes smørret i en gryde og alle ingredienserne bliver rørt sammen. Skal ikke koge. Bred dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, hvor der er tegnet en cirkel med samme størrelse som springformens bund.
Bages i ca 10 min. ved 200 grader.
Lad nøddelåget køle af.

Tips:

Ved servering vendes isen ud på et fad og låget lægges over. Pyntes omkring isen med friske hindbær og mynteblade.





karakterer:
Opskriften er vist 7074 gange,
og udskrevet 89 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu