Skrædderduelse

Skrædderduelse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ?

Indsendt af : Poul

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
220 g.flæsk
175 g.løg
2.5 spsk.hvedemel
4 dl.mælk (eller kærnemælk)
1250 g.kartofler
 
Opskrift:
Det røgede stribede flæsk skæres i små terninger og brunes, de snittede løg kommes ved. Når de er gyldne røres mel i og efterfølgende sødmælk til, man har en ret tyk sov. Besparelsen kommer, fordi man ikke spiser andet end kartofler til. Sønderjyderne sætter pris på skrædderduelse, trods de lidet smigrende navne. Den kommer stadig på bordet i mange hjem. For det er mad, som både smager af noget og kan varieres i det uendelige.

Tips:

en lækker spareret fra gamle dage





karakterer:
Opskriften er vist 12246 gange,
og udskrevet 196 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-07-21 10:20:04
Min morfar var fra Haderslev, og dér hed retten Skomagergryde; min stedfar var fra Als, Sønderborg, dér hed den Skomagergrønt 😊

  -   2019-11-21 08:51:01
Hvor jeg kommer fra blev retten også kaldt 'Ravbjerg Duelse' og er nok en af mine favoriter...Og så er der jo ikke nogen der siger at man ikke har love til at servere duelse med F.eks. snitbønner på siden :-)