Lasagne med mornaysauce 14%

Lasagne med mornaysauce 14%, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Lise D

Indsendt :      Red :
Lasagne med mornaysauce 14%, billede 4 Lasagne med mornaysauce 14%, billede 1 Lasagne med mornaysauce 14%, billede 2 Lasagne med mornaysauce 14%, billede 3
Fotograf: Lise D  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1.5 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
2 spsk. Oregano, tørret
0.5 spsk. Rosmarin, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Mornaysauce 14% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Mornaysauce kan købes på papkarton med 5 dl.
9 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
2 dl Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Løg skæres fint, gulerødderne rives. Løg svitses i lidt margarine eller olie. Hvidløg presses og tilsættes sammen med kødet og de revene gulerødder.
Bouillonen tilsættes, derefter kommet krydderierne i. Til sidst tomatpuréen og rødvin.
Gives et opkog, hvorefter kødsovsen simrer under låg ca. 1 time. Der kan efter behov tilsættes mere rødvin.

Fordeles i ildfast fad skiftevis med kødsovs + mornaysovs, så et lag lasagneplader osv.
Til sidst drysses der ost på toppen.

Sættes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 min.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Lasagne

karakterer:
Opskriften er vist 104162 gange,
og udskrevet 1319 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (35 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12173 (2898 kcal)
KJ pr. Pers. 3043 (724 kcal)
Vægt ialt 2222 gram
Vægt pr. Pers. 555 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 547 KJ (130 kcal)
Protein 8.6 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 9.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-10-08 10:50:54
Jeg håber godt nok at du mente det med lasagne pladerne ironisk.... For det er godt nok begrænset hvor "dumt" det er, at der ikke står hvor mange lasagneplader der skal i!!! Det kommer jo an på hvor stort et fad du bruger og hvor mange lag du har lyst til at lave!!! Men i tilfælde af at du ikke mente det for sjovt, så til et fad på ca 20×30 cm, der skal du bruge ca 3 hele plader pr. Lag, og så en plade til at knække i mindre stykker der hvor der mangler at blive lagt. Bare sørg for at stykkerne de ikke overlapper.

  -   2017-04-03 13:20:41
Dumt der ikke står hvor mange lasagne plader der skal i!

  -   2012-09-20 17:49:06
Super god! Men der står ikke, hvornår de hakkede tomater skulle i, men gik ud fra, det skulle sammen med puréen :-)

  -   2012-03-17 15:51:13
Smager skønt! Jeg kom 1 tsk. stødt spidskommen i som Yogi har anbefalet. Dette er et must, virkelig god smag. Retten simrede ½ time, blev perfekt, derefter fulgte jeg resten af opskriften. Lasagnen smager godt både nylavet og varmet op dagen efter.

  -   2011-11-14 10:24:57
Den er så god ! Virkelig en farvorit :)

  -   2011-08-02 17:04:29
smager så godt!

  -   2011-01-18 08:57:32
Super lækker lasagne, lige som jeg kan lide den! Vil prøve med lidt bacon i næste gang:-)

  -   2010-05-13 16:49:28
Det er overflødigt at lade retten simre i en time. Det bedste resultat fåes, hvis lasagnen laves dagen inden. Bag den i varmluft-ovn ved 175 grader. Genopvarmes dagen efter ved 150 grader i 10 minutter (opstartsfasen) - forhøj til 175 grader og lad den gennemvarme i yderligere 15 minutter. Serveres sammen med en tomat/mozarella-salat og succes'en er sikker. Jeg synes i øvrigt at halve sorte oliven og 1 tsk. stødt spidskommen sætter prikken over i'et.