Hybenmos

Hybenmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Diverse Grød

Hovedingrediens : Bær - Hyben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1000 g.hyben (ca. 2 l)
2-5 dl.vand
0.5 tsk.flydende Atamon
 Atamon til skylning af glas
 
Opskrift:
Bærrene skylles og renses for stilk og blomst Bærrene deles og kærnerne fjernes delvist; læg bærrene i koldt vand efterhånden Kærnerne skummes væk når de flyder ovenpå.

Hybenerne kommes i en gryde med ca. 4 dl vand og koges møre i ca. 1 time

Kærnerne skummes væk under kogningen De kogte hyben blendes først og kan derpå passeres gennem en sigte;

Frys mosen i isterningbakken, i små bægre eller i portioner i små frostposer

Tips:

Mosen bliver mindre "træet" når den passeres gennem en sigte.





karakterer:
Opskriften er vist 7024 gange,
og udskrevet 116 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-09 19:47:40
Hvad bruger man det til?