Asparges med butterdejssnitter og sauce mousseline

Asparges med butterdejssnitter og sauce mousseline, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges

Ukendt oprindelseslandKilde : Charlottes kogebog

Indsendt :      Red :
Asparges med butterdejssnitter og sauce mousseline, billede 4 Asparges med butterdejssnitter og sauce mousseline, billede 1 Asparges med butterdejssnitter og sauce mousseline, billede 2 Asparges med butterdejssnitter og sauce mousseline, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
16 friske hvide asparges
 En pakke frosne butterdejsplader
 
 Sauce:
3 æggeblommer
1 spsk.vand
0.75 spsk.citronsaft
50 g.smeltet smør
1 spsk.hvidvin
2 spsk.hakket persille
2 spsk.piskefløde
 Salt
 
Opskrift:
Rens og kog aspargesene ca. 10 minutter i saltet vand (2 tsk pr. l). Afkøl dem.

Butterdejen rulles ud til en tykkelse på ½ cm. Skær 8 trekanter ud (7 cm på hver side). Læg dem 2 og 2 oven på hinanden. Pensl med æg og tryk de to sider med en gaffel, og prik overfladen. Bag trekanterne 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Pisk æggeblommerne grundigt med vand, citronsaft og vin. Varm massen forsigtigt op i dampbad. Tilsæt smeltet smør lidt efter lidt. Saucen må ikke koge, kun lige jævne. Afkøl saucen og vend letpisket fløde heri.
Smag herefter til med persille og salt.

Retten portionsanrettes på 4 frokosttallerkener. Læg en flækket butterdejssnitte på hver tallerken, udfra denne stikker 4 asparges. Og på hele tallerkenbunden er smurt et tyndt lag sauce mousseline.





karakterer:
Opskriften er vist 56329 gange,
og udskrevet 1663 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2006-12-30 13:51:00
Fløde skal piskes og vendes i. Det er hvad gør det til en Mousseline. Ellers er det "bare" en hollandaise.

  -   2005-01-01 01:01:01
Fløden er unødvendig

  -   2005-01-01 01:01:01
Fløden piskes til skum og vendes i

  -   2005-01-01 01:01:01
kom nu - hvor skal de 2 spsk piskefløde anvendes?

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor bruges de 2 spsk piskefløde?